Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette vet vi om terrorangrepet i London

Politiet kjenner identiteten på tre mistenkte gjerningspersoner som ble skutt og drept.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):

TERROR I LONDON: Statsminister Theresa May holdt pressekonferanse, og snakket både om brexit og terrorhandlingene i London den siste tida. Her forsvarer hun politiets handlinger. Video: AP Vis mer
 • Sju personer ble drept og 48 er skadd etter at angripere kjørte på fotgjengere på London Bridge, for deretter å fortsette til Borough Market der de knivstakk mange før de selv ble skutt og drept av politiet. 18 av ofrene har mandag ettermiddag status som kritisk skadd.

 • Terroralarmen gikk like etter klokka 22 lørdag kveld. Åtte minutter etter den første meldingen ble tre menn skutt og drept av politi på stedet.

 • Terrorgruppa Den islamske stat (IS) har påtatt seg ansvaret for angrepet, og hevder deres terrorister står bak. Detaljene i IS' påstand er imidlertid få og den har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

 • Britisk politi kjenner identiteten til de tre mistenkte angriperne, men har foreløpig ikke gått ut med navnene deres.

 • En av angriperne skal ha bodd i Irland og ha marokkansk opprinnelse. Det har blitt funnet et irsk identitetskort på en av de tre angriperne politiet skjøt og drepte etter angrepet i London lørdag. Den irske kringkasteren RTE melder at angriperen bodde i Irland en stund. Ifølge kringkasteren skal mannen ha vært av marokkansk opprinnelse. Han skal imidlertid ikke være kjent for irsk politi.

 • Søndag arresterte politiet tolv personer, blant annet sju kvinner - alle sammen i Barking og andre deler av Øst-London, hvor det er antatt at minst en av lørdagens drapsmenn har bodd. De arresterte var i alderen 19 til 60 år. For øyeblikket er elleve personer i politiets forvaring.

 • Trusselnivået i England er fortsatt på det høyeste nivået etter angrepet.

 • Kanadiske Christine Archibald (30) er angrepets første identifiserte offer. «Vi sørger over tapet av vår vakre, kjærlige datter og søster. Hun hadde hjerterom for absolutt alle og hadde en sterk tro på at alle mennesker skulle verdsettes og respekteres», heter det i en uttalelse fra hennes familie.

 • En franskmann er også blant de drepte og flere personer er savnet etter angrepet.

  Saken oppdateres
DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer
Hele Norges coronakart