Dette vet vi om terrorangrepet i Paris

Minst 127 mennesker er drept og 180 skadd etter terroren i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste bekreftede meldingene fra politiet forteller at minst 128 personer har mistet livet i terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. I tillegg er nærmere 200 personer skadet, over 80 av dem kritisk. Angrepene var etter alt å dømme koordinerte mot sju steder og ble begått av åtte menn. IS har tatt på seg skylden for angrepet, som av Frankrikes president Francois Hollande beskrives som en krigserklæring.

Så langt er åtte terrorister bekreftet omkommet. Sju av dem skal ha sprengt seg selv i lufta. Politiet jakter på mulige medskyldige.

Det er fortsatt ikke bekreftet fra offisielt hold hvilken rekkefølge angrepene skjedde, men så langt virker det som rekkefølgen var følgende:

21:20 angriper flere menn bevæpnet med semiautomatvåpen baren Le Carillon. Flere mennesker skytes. Minst én av gjerningsmennene krysser gata og starter et angrep mot restauranten Le Petit Cambodge. Stedene ligger på hver sin side av Rue Bichat, på hjørnet av Rue Alibert, litt nord for Place de la République. Totalt blir minst 14 drept. Ti ble alvorlig såret.

Like etter starter angrepet mot gjester på pizzeriaen La Casa Nostra på Rue de la Fontaine-au-Ro. Minst fem mennesker blir drept og åtte skadd. Vitner forteller om en mann på scooter som avførte skuddene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer