Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
LØRENSKOG: To barn ble funnet døde søndag morgen. Politiet mener de ble drept. Video: Dagbladet TV / NTB Scanpix Vis mer

To barn døde på Lørenskog:

Dette vet vi om tragedien

To barn ble funnet døde i en leilighet på Lørenskog søndag morgen. Politiet mener barna ble drept.

Politiet har foreløpig vært sparsommelige med opplysninger etter tragedien som utspilte seg i en leilighet på Lørenskog søndag.

- Saken er i en tidlig fase, og vi ber derfor om forståelse for at vi ikke kan si så mye akkurat nå, sa politimester i Øst politidistrikt Ida Melbo Øystese på en pressekonferanse søndag kveld.

- Våre tanker går til en familie i krise.

Øst politidistrikt har varslet en pressebrief om saken klokka 14 mandag.

ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiet mener de to barna, som ble funnet døde på en adresse i Lørenskog søndag, ble drept. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiet mener de to barna, som ble funnet døde på en adresse i Lørenskog søndag, ble drept. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Mener barna ble drept

Klokka 08.30 rykket politi og brannvesen ut til en mulig brann, og på adressen ble det funnet to små livløse barn.

- Det ble umiddelbart iverksatt hjerte- og lungeredning på barna, men det ble dessverre relativt raskt konstatert at livene ikke sto til å redde, sa politiets innsatsleder Marit Furuseth til Dagbladet.

- FAMILIE I KRISE: Politimester Ida Melbo Øystese (t.v.) og politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim sa søndag at deres tanker går til familien som har mistet to barn. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
- FAMILIE I KRISE: Politimester Ida Melbo Øystese (t.v.) og politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim sa søndag at deres tanker går til familien som har mistet to barn. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer

Barnas dødsårsak er foreløpig ukjent, men politiet mener barna ble drept.

- På grunn av sakens omstendigheter etterforskes den som drap, sa politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim på pressekonferansen.

Utenfor livsfare

På adressen ble også barnas mor funnet med kritiske skader. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus, og søndag kveld opplyste politiet at hun er utenfor livsfare.

- Det er naturlig at politiet tar avhør av moren. Det har ikke latt seg gjøre per nå på grunn av hennes helsetilstand, sa Sharma-Sundheim.

Barnas far kom selv til åstedet søndag formiddag og ble da tatt hånd om av politiet.

Faren siktet

Barnas far har status som siktet i saken, men etter avhør mener politiet at mistanken mot ham er svekket, og han ble søndag kveld løslatt. Ifølge hans forsvarer Dag Svensson nekter faren å ha noe med dødsfallene å gjøre.

- Han nekter enhver befatning med denne tragedien. Vi er blitt fortalt at han løslates. Det går ikke an å beskrive hvordan han har det, sier Svensson til Romerikes Blad.

POLITIET: Bruker store ressurser på å belyse alle sider av saken hvor to døde barn og en skadd mor ble funnet i Lørenskog søndag morgen. Video: Scanpix Vis mer

Barnas far blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

Søndag aksjonerte politiet mot en adresse i Fjerdingby i Rælingen. Bevæpnet politi med skjold tok seg da inn på en adresse.

- I forbindelse med saken går politiet ut bredt og har i den forbindelse blant annet undersøkt en adresse i Fjerdingby for å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken, skrev politiet i en pressemelding søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!