Dette vet vi om ulykkes­pilotene: - Han er en debutant. En nybegynner

Treningsvideo avslører cockpit-mysteriet.

FLERE SPØRSMÅL: Etter at New York Times i natt hevdet å vite hva taleregistratoren fortalte etterforskerne, har mysteriet rundt Germanwings Flight 4U9525 bare blitt større. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB Scanpix
FLERE SPØRSMÅL: Etter at New York Times i natt hevdet å vite hva taleregistratoren fortalte etterforskerne, har mysteriet rundt Germanwings Flight 4U9525 bare blitt større. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at andrepiloten på Germanwings-flyet som styrtet over de franske alpene, styrtet flyet med vilje.

- Lydopptakene tyder på at andrepiloten bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Andrepiloten er identifisert som den 28 år gamle tyskeren Andreas Lubitz.

- Ikke terror Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, sier Robin.

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen.

Han bekrefter at flyets kaptein forlot cockpiten, mest sannsynlig av «naturlige årsaker», men at han ikke slapp tilbake inn i cockpiten til tross for gjentatte forsøk.

- Flytårnet mottok aldri noen nødsignal fra flyet. Det var også pustesignaler fra cockpit som indikerer at andrepiloten var i live helt fram til styrten, sier Robin.

På taleopptaket høres det skrik fra cockpiten like før flyet styrtet. Flyet skal ha skrenset inntil en fjellside før det krasjet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.