Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette vettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En femtenåring fra Hedmark gjorde ifjor det voksne folk gjerne anbefaler de unge: Han tok seg sommerjobb. Det skulle han tydeligvis ikke gjort. Sosialkontoret fant i sin visdom ut at guttens sommerinntekt var så stor at man kunne kutte i morens sosialhjelp. Dette er ikke en glipp, men et uttrykk for en utbredt praksis: I fire av ti kommuner her i landet kuttes også familiens sosialhjelp hvis 16-åringen i huset får utdanningsstipend fra Lånekassen.

Dette er gode måter å sørge for at unge mennesker som vokser opp i trange kår mister lysten til å jobbe for å bedre sin egen situasjon. «En hjerteløs praksis», sa Aps stortingsrepresentant Freddy de Ruiter her i avisa i går. Han vil tvinge lokalpolitikere i kommune-Norge til å bruke vettet. Vi regner med at kommunepolitikerne er voksne nok til å bruke sitt vett for egen maskin, og sørger for at denne praksisen opphører før sommerjobbsesongen begynner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling