OVERVÅKNING: Dette kamera kan bli en viktig kilde for politiet i videre etterforskning. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
OVERVÅKNING: Dette kamera kan bli en viktig kilde for politiet i videre etterforskning. Foto: Ådne Husby Sandnes / DagbladetVis mer

Drapet i Søndre Land:

Dette videokameraet kan bli viktig i jakten på hvem som drepte Nils Olav (49)

Politiet henter inn flere spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): Klokka 19.30 lørdag kveld ble Nils Olav Bakken (49) funnet drept i et skogsområde i Veståsen i Søndre Land kommune i Oppland.

Liket lå bare noen meter fra en lite trafikkert grusvei. Et utbrent bål ble også funnet like ved. Det var et polsk kjærestepar som jobbet i nærmiljøet som fant mannen og meldte fra om funnet til politiet.

OBSERVASJON: Her er siste sikre observasjon av Nils Olav Bakken, ved Shell i Dokka Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OBSERVASJON: Her er siste sikre observasjon av Nils Olav Bakken, ved Shell i Dokka Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi skulle opp for å se på utsikten og kjørte feil. Da kom vi ut på en skogsbilvei. Fra bilen så vi plutselig noe som lå i grøftekanten, og jeg trodde var en utstillingsdukke, forteller Marta Nagadowska til TV 2.

Siste observasjon

Politiet arbeider nå med å innhente bevis for å lage en tidslinje for å stadfeste hvor Nils Olav Bakken befant seg fra fredag ettermiddag og fram til lørdag ettermiddag.

Tips og vitneobservasjoner vil være viktig i kartleggingen, men også elektroniske spor, som videoovervåkning. Dette håper politiet kan lede dem videre i jakten på en eller flere gjerningspersoner.

Den siste sikre observasjonen av 49-åringen, er rundt klokka 15.55 utafor Shell-stasjonen i Dokka sentrum.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har bedt om videomateriale fra bensinstasjonen.

- Videoovervåkning vil innhentes i området omkring avdødes bopel, sier politiadvokat Kristian Johansen.

Dagbladet får opplyst at politiet vil få tilgang til dette torsdag morgen. Det er ikke kjent om mannen er observert på videomaterialet.

Kjørte forbi liket

Dagbladet ble i dag med politiet på et vitneavhør ute ved funnstedet. Politiet holder fortsatt alle muligheter åpne, men foreløpig er politiet usikre på om funnstedet er åstedet for drapet.

Vitnet, som ikke ønsker å bli navngitt, forteller til Dagbladet at han passerte funnstedet cirka klokka 16.30 lørdag.

- Politiet mener at jeg burde ha sett bålet eller liket da, men det gjorde jeg ikke, sier vitnet, som forteller at akkurat da han kjørte forbi krysset, fløy det noen orrfugler ut fra skogen.

- Det kan være jeg ble litt distrahert av det. Det er jo litt rart at han lå der han lå, bare rett ovenfor veien, hvor trærne er hogget ned. Men vi så ham rett og slett ikke, sier vitnet, som meldte seg for politiet da han fikk høre om hvor funnstedet var.

Vil få rapport

Politiet forteller de har flere interessante spor i saken, men ingen mistenkte.

- Vi vil få en rapport fra Kripos om undersøkelser som ble gjort på funnstedet. Den vil bli behandla videre, men foreløpig vet vi ingenting, sier politiadvokat Kristian Johansen.

DRAP: Politiadvokat Kristian Johansen. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
DRAP: Politiadvokat Kristian Johansen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kripos var i Nils Olav Bakkens bopel i Landmovegen 4 både i går og i dag. Nå skal de være ferdig med de tekniske undersøkelsene, men politiet ønsker ikke å kommentere hva de har funnet av hensyn til etterforskninga.

Kartlegging av venner og bekjente, spesielt fra rusmiljøet, vil også være en del av arbeidet videre.

- Det var i rusmiljøet han var, så det er spesielt der vi henter informasjon. Vi kjenner ikke til om han hadde fiender, og heller ikke om han ble truet, men vi vet fra vitneavhør at han følte seg engstelig, sier politiadvokat Kristian Johansen.