Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette «videospillet» skapte så stor avsky at flere forlot salen

Alt starter med Elika (7).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er den første muligheten til å spille barn i krigslignende tilstander.

Slik starter foredragsholderen sin fremføring da han skal vise fram spillet «Elikas Escape» for nysgjerrige spillentusiaster under en spillmesse i Washington D.C.

Hemmeligheten Det spillentusiastene ikke vet, er at foredragsholderen er fra UNICEF, og at historien ikke er et spill, men handler om livshistorien til Elika fra Sør-Sudan.

Videoen er et steg på veien for å øke oppmerksomheten i det krigsherjede landet, som for bare noen få år siden feiret sin uavhengighet.

Nå herjes landet av konflikt og hungersnød.

På filmen kan du se hvordan de reagerer når de blir vitne til den sterke historien til Elika.

Historien om Sør-Sudan

Sør-Sudan har lenge vært preget av konflikter, og for snart et år siden ble verdens yngste nasjon igjen kastet ut i blodig konflikt.

En maktkamp mellom president Salva Kiir og hans tidligere visepresident Riek Machar, har ført til tusenvis av drepte og nesten halvannen million fordrevne.

Flere eksperter fortalte tidligere i år at det ville bryte ut en sultkatastrofe i Sør-Sudan i løpet av kort tid om det ikke kom store mengder nødhjelp til området.

Det har flere nødhjelpsorganisasjoner advart om i lang tid. FN hadde kun rundt 40 prosent av midlene verdensorganisasjonen ba om, og det manglet over en milliard dollar.

Sør-Sudan fikk mye nødhjelp fra flere hold, blant annet fra Norge, men landet er fortsatt i dyp krise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media