- Dette vil bli positivt mottatt i Washington

USA fornøyd med norsk militærbidrag mot IS.

PÅ TRAPPENE: Statsminister Erna Solberg (H), forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) informerte i dag om at Norge øker bidraget til militæroperasjonen mot IS i Irak og til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ TRAPPENE: Statsminister Erna Solberg (H), forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) informerte i dag om at Norge øker bidraget til militæroperasjonen mot IS i Irak og til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette vil bli positivt mottatt i Washington, sier USAs assisterende viseutenriksminister Brent Hartley til Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg gjorde det i dag klart at Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan. Det er ikke meningen at de 120 norske soldatene som sendes til Irak, skal i direkte kamp med styrker fra Den islamske staten (IS). De skal i stedet bistå med kapasitetsbygging av irakiske sikkerhetsstyrker, ifølge statsministeren.

Brent Hartley, som har ansvaret for Europa i det amerikanske utenriksdepartementet, er i Oslo, og har hatt møter i UD i dag.

Godt trent Han sier bidraget fra Norge er spesielt viktig på grunn av kvaliteten og erfaringen de tar med seg.

- Med Norge vet vi at styrkene kommer godt utstyrt og godt trent. Og når Norge først forplikter seg, så tar man ansvar og står løpet ut.

- Har det tatt for lang tid?

- Jeg vil være forsiktig å lese for mye inn i hvor lang tid det har tatt. Dette er ikke lette beslutninger å ta. Til syvende og sist er dette som president Obama har sagt, en langsiktig operasjon, sier Hartley til Dagbladet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer