- Dette vil gjøre krig trygt

Det sier den amerikanske hæren, som utvikler roboter til moderne krig.

DRAPSMASKIN: «Maars» har påmontert et M240B-maskingevær, som kan skyte 750 skudd i minuttet, og en granatkaster med høyeksplosive 40mm-granater. Foto: Det amerikanske militæret
DRAPSMASKIN: «Maars» har påmontert et M240B-maskingevær, som kan skyte 750 skudd i minuttet, og en granatkaster med høyeksplosive 40mm-granater. Foto: Det amerikanske militæret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Krig ville vært mye tryggere omm flere av dem hadde blitt bekjempet av roboter, mener den amerikanske hæren.

De utvikler nå roboter, som de mener er framtidas krigsutstyr. Men til skuffelse for de som liker Sci Fi-filmer eller Qs avanserte teknikk i James Bond-filmene, er det ingen av dem som ligner på mennesker.

Roboten «Maars» (Modular Advanced Armed Robotic System), som er blant det mest avanserte utstyret, er på størrelse med en gressklipper - men er langt farligere med en rekke ulike våpen. Blant annet er det montert et M240B-maskingevær, som kan skyte 750 skudd i minuttet, og en granatkaster med høyeksplosive 40mm-granater.

Får ikke panikk Med Maars kan soldaten stå på trygg avstand i skuddveksling med fienden ved å kontrollere den og se hva som skjer med flere påmonterte kameraer.

Om fienden ikke skal drepes har kan den kommunisere med fiende via mikrofon og høyttaler, og en laser som kan blende folk. I tillegg kan man istedet for å skyte granater skyte ut «beanbags», røyk eller pepperspray.

Ikke bare beskytter roboten soldatene, men den blir aldri distrahert og på grunn av et ikke-blinkende digitalt øye oppdager den automatisk de minste bevegelser, skriver The New York Times. Roboten vil heller aldri få panikk i strid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.