Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette vil ikke løse regjeringens utfordringer

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringens utfordringer neppe blir løst ved å rokere statsråder.

LØSER INGENTING: Høyres nestleder Jan Tore Sanner tror ikke statsminister Jens Stoltenberg (Ap) løser regjeringens utfordringer ved å bytte rundt på statsråder.  Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
LØSER INGENTING: Høyres nestleder Jan Tore Sanner tror ikke statsminister Jens Stoltenberg (Ap) løser regjeringens utfordringer ved å bytte rundt på statsråder. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Først og fremst vil jeg ønske dem til lykke med viktige oppgaver. Samtidig så vil dette neppe løse regjeringens utfordringer. Dette er bare en ny omdreining ved at de samme menneskene dyttes rundt til nye statsrådsposter, sier Sanner til NTB.

Han påpeker at det har vært usedvanlig mange statsrådsbytter i løpet av de sju årene med regjeringen Stoltenberg.

- Så langt har det ikke løst utfordringene å bytte poster. Det er åpenbart de politiske løsningene som er problemet og ikke de som fyller statsrådspostene, sier han.

Av skiftene som er spådd, trekker han fram det ene nye navnet som kan få en plass i regjeringen, Hadia Tajik, som sitter på Stortinget for Oslo Ap.

- Det er et spennende og godt valg. Jeg kjenner henne gjennom stortingsarbeidet og synes hun virker som et stort politisk talent for Arbeiderpartiet. Utover det er dette enda en omdreining på at Stoltenberg bytter de samme menneskene rundt til nye poster, sier Høyres nestleder.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud er ikke blant dem som er nevnt i den mulige nye regjeringskabalen. Torsdag kom det fram at hun ikke var klar over at det var hennes departement som hadde ansvaret for sikringen av regjeringsbyggene.

- Spørsmålet er om hun til syvende og sist blir sittende. Jeg hoppet i stolen i dag da jeg hørte hennes kommentar på politisk kvarter hvor hun sier at «sikkerhet var en post på mitt budsjett. Jeg ble ikke orientert utover det». Er man statsråd, så er man politisk leder og da sitter man med ansvaret, sier Jan Tore Sanner.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media