- Dette vil ikke oppmuntre den lange listen av millionærer som venter på sin første flytur

Mener den tragiske ulykken er et massivt tilbakeslag for romindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag krasjet et romfly under en testflyvning med rakettmotoren over Mojave-ørkenen.

Den ene piloten skal være drept, mens den andre skal være skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Nyhetsbyrået Reuters siterer politiet i Kern county på at den skadde piloten skal ha klart å skyte seg ut av flyet. Han skal ha moderate til alvorlige skader.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Massivt tilbakeslag Det sivile romskipet, som blir utviklet for å ha med seg romturister ut i verdensrommet, har altså krasjet.

Dette mener vitenskapsekspert David Shukman i BBC er et massivt tilbakeslag for den såkalte romturismen.

«Selv om det dukker opp detaljer på hva som gikk galt, er dette helt klart et massivt tilbakeslag for et selskap som ønsker å bane en ny industri av romturisme. Tillit er alt, og dette vil ikke oppmuntre den lange listen av kjendiser og millionærer som venter på sin første flytur», skriver han i en kommentar.

Ulykke nummer to Tidligere denne uka eksploderte den ubemannede romkapselen «Cygnus» like etter «lift off» fra oppskytingsbasen Wallops island i staten Viginia. Romraketten eies av den privateide romorganisasjonen Orbital Science.

Virgin innrømmer på pressekonferansen at det har vært en tøff uke når de blir konfrontert med spørsmål om hvordan disse hendelsene vil påvirke den private romindustrien.

- Det har vært en tøff uke, men det er i slike stunder de med riktig karakter står fram, sier representanten for Virgin.

 ALVORLIG:  Den ene piloten skal være drept, mens den andre skal være skadd, melder nyhetsbyrået AP.  Foto: AP Photo/KABC-TV/NTB Scanpix.
ALVORLIG: Den ene piloten skal være drept, mens den andre skal være skadd, melder nyhetsbyrået AP. Foto: AP Photo/KABC-TV/NTB Scanpix. Vis mer