Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette vil Kerry

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IRAK:

Sier at invasjonen av Irak var en «kolossal feilvurdering», en avsporing av krigen mot terror. Han vil trene flere irakiske soldater, slik at de kan overta for amerikanerne. Holde valg på en ny nasjonalforsamling neste år. Vil starte tilbaketrekningen av soldater innen seks måneder, og den skal være avsluttet innen fire år. Vil erstatte troppene med en USA-ledet Nato-styrke.

KRIGEN MOT TERROR:

Vil ha betydelige endringer i den amerikanske etterretningstjenesten, og gjøre nasjonalgarden ansvarlig for innenriks sikkerhet i USA. Vil ha endringer i Patriotloven som gir økte rettigheter for internerte, og nytt fokus på Afghanistan.

FORSVARET:

Vil rekruttere flere soldater, øke lønningene og investere i nytt utstyr. Vil ikke gi løfter om økninger i forsvarsbudsjettet. Mot Bush-planlagt rakettskjold.

HOMOFILE:

Er imot Bushs forslag om tillegget i konstitusjonen som definerer ekteskap som ekteskap mellom mann og kvinne. Han er også imot homofile ekteskap, men mener at delstatene må få rett til å bestemme selv.

ABORT:

Støtter kvinnens rett til å velge, men er imot abort etter 12 svangerskapsuke av helsemessige årsaker. Vil bare utnevne høyesterettsdommere som er for fri abort.

UTDANNING:

Vil bevilge 27 milliarder dollar for å fullfinansiere loven «No Child Left Behind». Vil rekruttere flere lærere, og gi høyere lønn til de beste. Er imot ekstra finansiering for utdanning ved private skoler.

MILJØ:

Heller ikke han vil ratifisere Kyoto-avtalen, men lover å investere i hydrogenbasert energiteknologi og andre reine, fornybare drivstoffkilder, inkludert etanol.

HELSE:

Foreslår å gjøre tilbudet om helsetjenester som i dag gjelder for alle statsansatte, tilgjengelig for alle voksne mennesker i USA.

BUDSJETT/SKATT:

Lover å redusere budsjettunderskuddet ved å tilbakekalle skattelettelsene for høyinntektsgruppene.

ARBEIDSMARKEDET:

Lover å skape 10 millioner nye arbeidsplasser innen 2009. Vil gjennomgå alle handelsavtaler i løpet av sine 120 første dager som president for å sikre at eksportnasjonene overholder kravene til arbeidsvilkår og miljø.

VÅPENKONTROLL:

Foreslår lovpålagt barnesikring på våpen. Vil stenge smutthull som gir folk mulighet til å kjøpe våpen som ikke krever sjekk av kjøpernes identitet og bakgrunn.

DØDSSTRAFF:

Er imot dødsstraff, bortsett fra for terrorister. Vil ha et moratorium for henrettelser av dødsdømte inntil DNA-tester kan fastslå skyldspørsmålet.

TROSSPØRSMÅL:

Er imot at man skal kunne kreve at en ansatt skal bekjenne seg til samme trosretning som ledelsen i den sosiale hjelpeorganisasjon man blir ansatt i bekjenner seg til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media