- Dette vil prege oss i tida framover

Minnegudstjeneste i Tobias Hattrem Moas (21) lokale kirke.

SAMLES I KIRKEN: Gudstjenesten i Grytten kirke i Åndalsnes preges av dødsfallet søndag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMLES I KIRKEN: Gudstjenesten i Grytten kirke i Åndalsnes preges av dødsfallet søndag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅNDALSNES (Dagbladet): Det var 21 år gamle Tobias Hattrem Moa som døde etter en slåsskamp i Åndalsnes i natt, opplyser politiet søndag kveld. 

Han ble erklært død på stedet i 03.30-tida i natt. Han døde døde utenfor sin families hjem

- Dette er en dag preget av død og fortvilelse i kommunen vår, sier prost Erling Nevland i Grytten kirke idet kirkeklokkene ringer inn til gudstjeneste klokka 19. 

- I tida framover En 23-åring er siktet for grov kroppskrenkelse, men advokat Øyvind Panzer Iversen ønsker ikke å si noe om klienten erkjenner straffskyld i henhold til siktelsen. 

Kveldens gudstjeneste i den lokale kirken skulle ha vært en Allehelgensdag-gudstjeneste der innbyggerne kunne minnes dem de har mistet i løpet av året. 

- Men mange av dere har mistet noen i natt, sier presten. 

De Dagbladet har snakket med, beskriver 21 år gamle Tobias Hattrem Moa som en livsglad humørspreder. I kveld har de samlet seg, noen av dem her i kirken, for å minnes kameraten. 

- Vi har lov til å kjenne på sorgen og smerten, sier presten under gudstjenesten.

SAMLET: Om lag 130 mennesker er samlet i sorg i Grytten kirke i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMLET: Om lag 130 mennesker er samlet i sorg i Grytten kirke i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Han ber for alle de pårørende som er kommet til kirken. 

- Mange har fått med seg at en ungdom døde her i natt. Det har preget natten og dagen i lokalsamfunnet, og det vil det gjøre i tida framover, sier han. 

Om lag 130 mennesker er samlet i kirken i kveld. 

Samtidig, bare noen få kilometer unna, har flere ungdommer og voksne samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster til minne om 21-åringen utenfor hjemmet hans, der han ble erklært død i 03-tida natt. 

- Han var virkelig en gledesspreder, sa tre venninner av 21-åringen til Dagbladet tidligere i kveld. 

- Blid og glad i natt De sto sammen rundt lysene som brenner utenfor familieboligen. 

- Det var en vond beskjed å få. Vi møtte ham på en halloween-fest på hotellet i natt. Han var blid og glad og en gledesspreder som alltid. Det var ingen fyllefest, heller, så det er vanskelig å se for seg at det endte slik. 

De kjenner også til mannen som nå er siktet for grov kroppskrenkelse. 

LIKE VED: Flere har møtt opp for å tenne lys utenfor hjemmet til 21-åringen, der han ble funnet livløs. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LIKE VED: Flere har møtt opp for å tenne lys utenfor hjemmet til 21-åringen, der han ble funnet livløs. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke skjønne at han skal ha gjort noe som kan ha ført til at Tobias døde. Jeg har aldri sett ham aggressiv eller sint, sa en av jentene til Dagbladet. 

LES OGSÅ: 21-åringen døde rett utenfor familiens hus

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram