- Dette ville vært en krigshandling

Amerikanske myndigheter vil straffe Iran etter at iranske myndigheter skal ha planlagt attentt mot Saudi-Arabia.

VIL STRAFFE IRAN: USAs utenriksminister Hillary Clinton ønsker at det internasjonale samfunnet skal være med å isolere Iran, og er klar på at Iran må ta ansvar for det påståtte attentatet mot Saudi-Arabias ambassadør. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
VIL STRAFFE IRAN: USAs utenriksminister Hillary Clinton ønsker at det internasjonale samfunnet skal være med å isolere Iran, og er klar på at Iran må ta ansvar for det påståtte attentatet mot Saudi-Arabias ambassadør. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA mener Iran må holdes ansvarlig for sine handlinger etter den påståtte attentatplanen mot Saudi-Arabias ambassadør til USA.

- Denne planen, som heldigvis ble stanset takket være den fremragende innsatsen til vårt politi og vår etterretning, var et skamløst brudd på folkeretten og amerikansk lovgiving og en farlig opptrapping av den iranske regjeringens mangeårige bruk av politisk vold og støtte til terror, sier USAs utenriksminister Hillary Cliton, ifølge Reuters.

- Krigshandling Hun fastslo at Iran må holdes ansvarlig.

Talsmann Jay Carney ved Det hvite hus er klar på at amerikanske myndigheter har gått i gang med sanksjoner mot Iran, melder Reuters.

- Vi svarer svært konkret med handlinger vi vet vil ha en virkning på Iran og gjøre klart at slik oppførsel er uakseptabel og vill isolere Iran ytterligere, sier han.

Kongressmedlem Peter King som leder sikkerhetskomiteen i Representantenes hus mener Iran har gått over den røde linja.

- Dette hadde vært en drapshandling utført av en utenlandsk myndighet. Iran har krysset en rød linje, og dette ville vært en krigshandling, sier King til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer