FILMET PÅ FERSKEN: Politet hadde byttet amfetamin med mel og montert viltkamera i treet da eieren dukket opp i mørket 16. mars i år. Foto: Politiet.
FILMET PÅ FERSKEN: Politet hadde byttet amfetamin med mel og montert viltkamera i treet da eieren dukket opp i mørket 16. mars i år. Foto: Politiet.Vis mer

Dette viltkamera-beviset ville ingen krangle på. Men narkosak må opp i ny runde

Dobbel anke tross dom etter tilståelse i Steinkjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette bildebeviset fanget opp av et viltkamera brukte verken tiltalte eller hans forsvarer en kalori med energi på å bortforklare.

Den narkomistenkte og nå dømte Steinkjer-mannen la kortene på bordet da han ble konfrontert med dette bildet fra 16. mars i år fra et skogholt i Eggemarka nær Steinkjer sentrum.

Mannen innrømmet akkurat det politiet hadde spanet seg fram til, nemlig at han skulle hente et nedgravd parti amfetamin under rota på dette grantreet.

Politiet hadde byttet ut amfetamin med mel, og plassert et viltkamera oppe i grana.

Så langt var både politi, påtalemyndighet, tiltalte og forsvarer enige om de faktiske forholdene.

Men likevel har både påtalemyndighet og forsvarer anket dommen fra Inntrøndelag tingrett - med ulike innfallsvinkler.

- Mer skyld

I tingretten ble mannen dømt til tre år og to måneders fengsel for «viltkamera-beviset» og flere andre tiltalepunkter.

- Minst ett år for lang fengselsstraff. Min klient har ikke fått den tilståelsesrabatten han har krav på, sier forsvareren, Gisle Thorsen i Matrix Advokater til Dagbladet.

- Påtalemyndigheten har anket på straffskyld. Det er vår oppfatning at han burde vært kjent skyldig i to punkter til i tiltalen, sier aktor fra tingretten, statsadvokat Kaia Strandjord, i Trøndelag statsadvokatembeter til Dagbladet.

Saken får dermed en ny runde i Frostating lagmannsrett, trolig rett over nyttår.

25 prosent

Tingretten frikjente mannen for begge tiltalepunktene han nektet skyld. Det gjaldt to tilfeller av salg av amfetamin.

Forsvareren, advokat Gisle Thorsen, finner ingen henvisning i dommen som sier at hans klient har fått strafferabatt for å legge kortene på bordet og hjelpe til med raskere oppklaring.

- Slik jeg tolker Riksadvokatens rundskriv, skulle han hatt 25 prosent strafferabatt. Et slikt regnestykke gir to år og en halv måned istedenfor tre år og to måneder, framholder Thorsen.

Statsadvokat Kaia Strandjord vil ikke kommentere straffutmåling.