<strong>ADVARER ARABISKE LEDERE:</strong> USAs president Barack Obama roser libyerne for kampen mot regimet og advarer samtidig arabiske ledere som fremdeles styrer med jernhånd. Foto: EPA
ADVARER ARABISKE LEDERE: USAs president Barack Obama roser libyerne for kampen mot regimet og advarer samtidig arabiske ledere som fremdeles styrer med jernhånd. Foto: EPA Vis mer

- Dette virket umulig for et år siden

Det sier Obama om Libyas skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama roser libyerne for kampen mot regimet og advarer samtidig arabiske ledere som fremdeles styrer med jernhånd.

- For bare ett år siden virket tanken på et fritt Libya umulig, men så reiste det libyske folket seg og krevde sine rettigheter, sier Obama.

Han omtaler torsdagens hendelser i Libya som en svært viktig dag i landets historie.

- Dette er slutten på et langt og smertefullt kapittel for det libyske folk, som nå har mulighet til å bestemme sin egen skjebne i et demokratisk Libya, sier presidenten.

Han advarer samtidig regimene som fremdeles styrer med jernhånd i andre deler av den arabiske verden, om at de før eller siden kommer til å falle.

- Rundt om i den arabiske verden har folk stått opp og krevd sine rettigheter. Ungdommer tar kraftig til motmæle mot diktatur, og de lederne som forsøker å nekte dem verdighet, kommer ikke til å lykkes, påpekte Obama.

- Dagens hendelser viser nok en gang for hele regionen at makten til en jernneve før eller siden tar slutt, fortsatte den amerikanske presidenten.

Han sa også at USA ønsker å være en støttespiller for Libya etter Muammar Kadhafis død, og NATO-operasjonen i landet vil nå snart vil være over.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer