Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette vises på NRK i kveld

Ny dokumentar viser hvordan sexhandelen pågår for fullt, til tross for den nye loven.

VISER SEXHANDEL: I dokumentaren «Slanger i paradis» har NRK valgt å vise sexhandel i praksis. Foto: Novemberfilm/NRK
VISER SEXHANDEL: I dokumentaren «Slanger i paradis» har NRK valgt å vise sexhandel i praksis. Foto: Novemberfilm/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I kveld forteller «Silje» om livet som luksusprostituert i dokumentaren «Slanger i paradis» som blir sendt på NRK 1.

I dokumentaren settes det fokus på hvordan sexhandelen pågår for fullt i Norge, til tross for den nye sexloven som trådde i kraft 1. januar i år.

Viser sex
I dokumentaren er kamerateamet med en luksusprostituert på jobb i Oslo sentrum. Luksusprostituerte «Silje» møter en kunde på et hotell i Oslo og på forhånd er det rigget opp et skjult kamera på hotellrommet.

Sex mellom kunde og prostituert ble filmet og vises på NRK1 i kveld. Både den prostituerte og kunden er sladdet, men sexkunden er intetanende om at han blir filmet.

- Full anonymisering
Morten Møller Wormedal, som er prosjektleder for serien i NRK, sier til Dagbladet att de gjorde en grundig vurdering før de valgte å vise sexhandelen i praksis.

- Det ble nøye vurdert og det er full anonymisering. Vi er ikke ute etter å henge ut enkeltpersoner. Når vi først skal rette søkelyset mot dette vil vi ikke bare vise gateprostitusjon, men også at vanlige norske kvinner selger sex.

- Det er for å vise at det er en virkelighet der ute, det er en påminnelse om handelen som foregår og for å vise pengene som er involvert. Hun tjener mellom 150 og 200 000 i måneden, sier Wormedal om «Silje».

- Akseptabelt
Generalsekretær i Norges Presseforbund, Per Edgar Kokkvold viser til Vær Varsom-plakatens punkt 3.10.

- Jeg mener det må være akseptabelt at dette er eneste måte å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning. Forutsetningen er at det er full anonymisering, sier han til Dagbladet.

Det er Novemberfilm som har produsert dokumentarserien for NRK. Den første delen tar for seg sexhandel og menneskene bak handelen.
 
I tillegg til luksusprostituerte «Silje», blir det også intervju med en hallik som sitter i fengsel samt hvordan sexhandelen foregår på nett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media