BETALER IKKE: «Sebastian Holdings og dets eiere har vedvarende unnlatt å gjøre opp sin gjeld til Deutsche Bank, til tross for flere rettsavgjørelser som pålegger dem å betale», skriver Deutsche Bank om hvorfor et nylig tap mot Alexander Viks (bildet) 90 år gamle far nå ankes videre til Høyesterett. Foto: Keith Hammett
BETALER IKKE: «Sebastian Holdings og dets eiere har vedvarende unnlatt å gjøre opp sin gjeld til Deutsche Bank, til tross for flere rettsavgjørelser som pålegger dem å betale», skriver Deutsche Bank om hvorfor et nylig tap mot Alexander Viks (bildet) 90 år gamle far nå ankes videre til Høyesterett. Foto: Keith HammettVis mer

Jakten på Alexander Viks familieverdier ankes til Høyesterett

Deutsche Bank anker mot milliardæren Alexander Viks 90 år gamle far

Storbankens klappjakt på den norske milliardæren og hans familie fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Alexander Viks far Erik Martin Vik (90) vant i en ankesak for Borgarting lagmannsrett for to uker siden, har motparten Deutsche Bank nå bestemt seg for å anke saken videre til Høyesterett.

«Vi er skuffet over lagmannsrettens kjennelse og vil anke den» , skriver en talsmann for Deutsche Bank i en epost til Dagbladet.

Kjennelsen fra lagmannsretten opphevet Deutsche Banks utleggspant i aksjene i det norske it-firmaet Confirmit, hvor Erik Martin Vik står som eier. Dette pantet sikret banken seg i fjor vår, for å dekke sine krav mot Vik seniors sønn Alexander Vik (62).

Klappjakten

Bankens mange framstøt mot Alexander Vik, hans selskap Sebastian Holdings i skatteparadiset Turks & Caicos, og mot flere familiemedlemmer, skyldes en serie katastrofale valutahandler i 2008.

I en rettssak i London i 2013 ble selskapet dømt til å dekke bankens tap pluss renter og saksomkostninger. Kravene er nå omkring 300 millioner dollar.

Det har dratt kraftig ut med å inndrive pengene, blant annet på grunn av en serie store pengeoverføringer ut av Sebastian Holdings høsten 2008. Pengene gikk til selskaper og personer knyttet til Vik og hans familie.

Dermed hadde ikke selskapet midler nok til å innfri Deutsche Banks krav, og etter hvert utvidet banken pengejakten også til Alexander Viks familie.

- Unndrar seg forpliktelser

Nå utdyper banken overfor Dagbladet sin begrunnelse for den langvarige pengejakten, hvor striden står om blant annet IT-selskapet Confirmit.

«Sebastian Holdings og dets eiere har vedvarende unnlatt å gjøre opp sin gjeld til Deutsche Bank, til tross for flere rettsavgjørelser som pålegger dem å betale, og har i den forbindelse også forsettlig overført eiendeler ut av selskapet til familiemedlemmer for å unndra seg forpliktelsene overfor sine kreditorer. Vi merker oss lagmannsrettens konklusjoner om at Sebastian Holdings overføring av aksjer i Confirmit var motivert av kreditorunndragelse», står det i eposten til Dagbladet fra Deutsche Banks talsmann.

Dagbladet har henvendt seg om dette til Erik Martin Viks prosessfullmektig, men har ikke fått noen kommentar.

Går etter familiemedlemmer

Deutsche Bank har de siste årene tatt rettslige skritt mot både Alexander Viks kone og hans far Erik Martin for å få dekket inn sine krav.

Sistnevnte står nå som eier av aksjene i it-selskapet Confirmit, som tidligere har vært eid av Sebastian Holdings og Alexander Vik selv.

I første runde, i Oslo byfogdembete, fikk banken medhold, men led altså tap i Borgarting lagmannsrett. Nå fortsetter striden.