- Devold driver heksejakt

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold har tvunget sjefene i Forsvarsdepartementet til å ringe alle ansatte og spørre dem om klasebomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld beordret Krohn Devold sjefene i forsvarsdepartementet til å ringe samtlige ansatte for å få vite om de hadde hatt noe med klasebombesaken å gjøre.

Nå går leder i Norges Offisersforbund, Peter Andre Moe, ut mot forsvarsministerens fremgangsmåte.

- Flere ansatte i departementet ble ringt opp sent mandag kveld og stilt to spørsmål: Har de hatt noe med klasebombesaken å gjøre, eller har de lekket opplysninger til pressen. Dette er en utidig måte å rette en mistanke og beskyldning mot et helt embetsverk på, sier lederen i Offisersforbundet til VG.

- Paranoid lederstil

Ifølge Moe fikk ekspedisjonssjefene frist til midnatt med å få snakket med alle ansatte. Han har ikke noe imot at forsvarsministeren ønsker å finne ut hvordan saksbehandlingen i klasebombesaken har vært, men mener at måten det gjøres på er for drastisk.

- Dette er en ganske voldsom og oppsiktsvekkende måte å drive syndebukkjakt på. Enten føler forsvarsministeren at hun har mistet kontrollen fullstendig i Forsvaret, hvilket i seg selv kan være ganske ubehagelig, eller så har hun lagt til seg en fullstendig paranoid og ufin lederstil, sier Moe.

Ingen kommentar

Forsvarsdepartementets pressetalsmann Martin Lohne bekrefter overfor VG at sjefene i departementet har fått instruks om å bringe på det rene om noen ansatte har hatt noe med klasebombesaken å gjøre.

Ifølge Lohne ønsker forsvarsministeren ikke å kommentere uttalelsene til Norges Offisersforbund om hennes lederstil.

Norges Offisersforbund organiserer mer enn 4.100 offiserer i Forsvaret.

(NTB)

HERSER MED ANSATTE: Kristin Krohn Devold harsatt i gang en heksejakt i departementet, mener Norges Offisersforbund.