- Devold driver heksejakt

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold har tvunget sjefene i Forsvarsdepartementet til å ringe alle ansatte og spørre dem om klasebomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag kveld beordret Krohn Devold sjefene i forsvarsdepartementet til å ringe samtlige ansatte for å få vite om de hadde hatt noe med klasebombesaken å gjøre.

Nå går leder i Norges Offisersforbund, Peter Andre Moe, ut mot forsvarsministerens fremgangsmåte.

- Flere ansatte i departementet ble ringt opp sent mandag kveld og stilt to spørsmål: Har de hatt noe med klasebombesaken å gjøre, eller har de lekket opplysninger til pressen. Dette er en utidig måte å rette en mistanke og beskyldning mot et helt embetsverk på, sier lederen i Offisersforbundet til VG.

- Paranoid lederstil

Ifølge Moe fikk ekspedisjonssjefene frist til midnatt med å få snakket med alle ansatte. Han har ikke noe imot at forsvarsministeren ønsker å finne ut hvordan saksbehandlingen i klasebombesaken har vært, men mener at måten det gjøres på er for drastisk.

- Dette er en ganske voldsom og oppsiktsvekkende måte å drive syndebukkjakt på. Enten føler forsvarsministeren at hun har mistet kontrollen fullstendig i Forsvaret, hvilket i seg selv kan være ganske ubehagelig, eller så har hun lagt til seg en fullstendig paranoid og ufin lederstil, sier Moe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer