Devonte (12) var redd for politiet. Så begynte han å snakke med politimannen Bret

Rørende øyeblikk under Ferguson-demonstrasjon.

EN GOD KLEM: Bildet av politimannen Bret Barnum og Devonte Hart (12) har rørt nettbrukere USA og verden over. Foto: AP / Johnny Huu Nguyen / NTB scanpix
EN GOD KLEM: Bildet av politimannen Bret Barnum og Devonte Hart (12) har rørt nettbrukere USA og verden over. Foto: AP / Johnny Huu Nguyen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært demonstrasjoner, opptøyer og anspent stemning mellom lokalbefolkning og politiet i flere amerikanske byer i etter at politimannen Darren Wilson (28), som skjøt den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis tidligere i år, slapp tiltale.

Tidligere har det kommet hard kritikk mot politiet og myndighetene for unødig hardhendt håndtering av situasjonen, særlig i Ferguson. Men det finnes heldigvis også unntak.

Et bilde av politibetjenten Bret Barnum og Devonte Hart (12), tatt av frilansfotografen Johnny Huu Nguyen, er delt tusenvis av ganger på Facebook etter at det først ble publisert av lokalavisa The Oregonian. Bildet ble tatt under en demonstrasjon i Portland tidligere denne uka.12-åringen foreldre, Sarah og Jennifer Hart, har fortalt historien bak bildet i en egen oppdatering på Facebook (som i skrivende stund ikke er tilgjengelig).

- Jeg la merke til at Devonte hadde det tøft. Han gråt, ville ikke snakke. Han var utrøstelig. Han har et hjerte av gull, men han sliter med frykt overfor politiet og de som ikke skjønner hvor komplekst rasisme kan fungere i samfunnet, skriver de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer