DFDS lover skjerping av kontrollen

Ledelsen i DFDS vedtok mandag kveld å skjerpe kontrollrutinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et møte mellom ulike fagforbund og ledelsen i fergeselskapet DFDS, er ledelsen kommet fram til at rutinene må skjerpes. Bakgrunnen er avsløringene om fyllefestene blant de ansatte om bord på DFDS.

Heretter blir det kontroller blant ansatte for å sjekke at rederiets alkoholpolitikk blir fulgt flere ganger hver kveld. Dersom den ikke overholdes skal det gripes fatt i umiddelbart. Det vil også bli foretatt regelmessige kontroller med alkometer fra nå av, opplyser fergeselskapet i en pressemelding.

Sikkerhetskontroll

Danske myndigheter foretok mandag en sikkerhetskontroll av fergen der det er blitt festet tungt blant ansatte. Razziaen på «Crown of Scandinavia» gikk blant annet ut på en gjennomgang hele båtens sikkerhetssystemer. Fergen fikk ikke lagt fra kai i København før den var undersøkt fra ende til annen, melder Ekstra Bladets nettutgave.

Selskapet stilte seg først tvilende avsløringene om fyllefestene om bord på fergene, og fremdeles hevder DFDS at problemet kun om handler om noen få ansatte.

Sjøfartsmyndighetene i Danmark varslet først at de krever en redegjørelse fra ledelsen i DFDS etter dansk medias sjokkbilder om fest og fyll blant ansatte om bord på fergene mellom Oslo og København.

Direktør Jørgen Hammer Hansen i den danske Søfartsstyrelsen sier at han ikke tidligere har hørt om påstander om fyllekalas blant DFDS-ansatte mens de er om bord. Nå krever han at ledelsen i det danske rederiet redegjør for seg.

Kan miste tillatelsen

Oslo Havn kobler nå Sjøfartsdirektoratet og Havnepolitiet inn i saken og krever full rapport. I verste fall kan DFDS miste konsesjonen for å trafikkere ruten mellom København og Oslo.

– Det må granskes om reglene for promillegrensen er brutt. Vi forutsetter nemlig at alle fergeoperatører som har anløp i Oslo, følger regelverket. Og når det gjelder promilleregler, har vi nulltoleranse, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran til TV 2 Nettavisen.

Norske DFDS-passasjerer som Dagsavisen snakket med mandag var imidlertid ikke spesielt rystet over avsløringene i danske medier.

– Det har vel aldri vært så sikkert å reise med danskebåten som nå, mener Lars Ove Venbakken.

(ANB)