Dhenujen (13) død etter påkjørsel

Det bekrefter familiens advokat overfor Dagbladet.

DØDE: Slik minnes de den 13 år gamle gutten som omkom etter en påkjørsel på Haugenstua. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Anton Lier / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Dhenujen Yogathas (13) som døde etter påkjørsel i Oslo torsdag.

Dette opplyser familiens advokat, Morten Engesbak, til Dagbladet.

- Familien ønsker ikke å kommentere saken ytterligere nå, men de har det selvfølgelig vanskelig nå, sier Engesbak til Dagbladet.

Mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på 13-åringen ved Haugenstua i Oslo torsdag, ble framstilt for fengsling lørdag ettermiddag.

Mannen erkjenner å ha kjørt på gutten, men erkjenner ikke straffskyld for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

OMKOM ETTER PÅKJØRSEL: 13 år gamle Dhenujen Yogathas. Foto: Privat
OMKOM ETTER PÅKJØRSEL: 13 år gamle Dhenujen Yogathas. Foto: Privat Vis mer

Ber om løslatelse

Fengslingsmøtet startet 12.15 lørdag, og er akkurat ferdig da Dagbladet snakker med den siktedes forsvarer, Harald Fjeldstad, lørdag ettermiddag.

Politiadvokat Anne Cathrine Aga opplyste tidligere i dag til TV 2 at hun ville be om at mannen varetektsfengsles i fire uker.

- Nå må vi vente til dommen har fått skrevet kjennelsen, seinere i ettermiddag. Vi ber om at han skal bli løslatt, eller subsidiert løslatt mot meldeplikt, sier Fjeldstad til Dagbladet.

Han forteller at klienten erkjenner de faktiske forhold, men fastholder at det dreier seg om en ulykke.

- Han forklarer at han har inntatt rusmidler tidligere på dagen. Blodprøvene vil vise om det har gått ut av kroppen eller ikke, så det er for tidlig å si om han var ruspåvirket eller ikke, sier han.

Han forteller at klienten hans har det svært tungt.

- Det var forferdelig for ham å vite at gutten døde, men han skjønner at det jo må være enda verre for familien hans. Han har unge barn selv, så det er ikke vanskelig å skjønne hvor hardt de må ha det.

Siktet for uaktsomt drap

Natt til fredag pågrep politiet en mann i 30-åra etter påkjørselen. Han er nå siktet for overtredelse av veitrafikkloven og uaktsomt drap.

- Den pågrepne bilføreren av en mørk Mitsubishi SUV har i avhør erkjent å ha vært på stedet torsdag kveld, kjørt på fotgjengeren og forlatt stedet. Han ble pågrepet i sitt eget hjem etter godt politiarbeid. Operativt mannskap klarte å lokalisere ham, og vi mener vi har riktig gjerningsperson, sa Rune Skjold, leder for etterforskning av Finans og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Dagbladet fikk fredag bekreftet at den siktede mannen fra tidligere var under etterforskning i en annen straffesak, som omhandler kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Når skjedde dette forholdet?

- For ikke lenge siden, uten at jeg kan utdype ytterligere. Vi ønsker derfor å varetektsfengsle ham av fare for gjentakelse, sa Skjold.

Det tidligere lovbruddet innebar ikke personskade, fortalte etterforskningslederen.

- Fikk panikk

Selv har mannen forklart til politiet at han fikk panikk etter hendelsen.

- Han har forklart at han forlot stedet fordi han fikk panikk. Han har også begrunnet dette med at han så andre personer på stedet, og at han var sikker på at gutten ville få hjelp. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning for at han ikke stoppet, men sier noe om redselen i ham på tidspunktet, sa hans forsvarer Harald Fjeldstad til Dagbladet fredag.

Han fortalte at hans klient erkjenner å ha inntatt rus eller alkohol tidligere på dagen, men at han ikke følte seg påvirket på gjerningstidspunktet.

- Så vil blodprøvene bringe på det rene om han var påvirket eller ikke. Det samme vil den videre etterforskningen for å se om han opptrådte uaktsomt da han kjøre på gutten. Han har selv forklart at det var et uhell.

Forsvareren fortsatte:

- Det er viktig for ham å understreke at han synes dette er forferdelig og selvfølgelig verst for de pårørende, som han uttrykker sin dypeste medfølelse med. Han er i en fortvilet situasjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer