Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Di Derre boikottes

Di Derre er uønsket i Alta. Arrangøren vil ikke ha dem tilbake fordi bandet gjorde en gratiskonsert etter et betalt show i Kultursalen. - Råttent gjort av Di Derre, sier Christian Apenæs i Studentersamfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som veldig mange konsertarrangører i Nord-Norge gikk også Studentersamfunnet underskudd på å hyre Di Derre. Apenæs betrakter konserten lørdag 19. oktober som vellykket, men utelukker ikke at flere hadde kommet dersom bandet ikke hadde spilt gratis på Smutthullet seinere på kvelden.

- Allerede før konserten i Kultursalen gikk det rykter om gratiskonserten på Smutthullet. Mange gikk nok dit for å spare penger, sier Apenæs.

Undergraver

Han hevder at mange studenter føler seg snytt, at «Samfunnet» er ført bak lyset og at Smutthullet skummet fløten. Ifølge Apenæs lovte Di Derre å ikke spille en konsert til.

- Det kostet oss 70 000 kroner å få Di Derre til Alta. Bandet brøt ikke kontrakten ved å spille på Smutthullet, men de undergraver vår og sin egen konsertvirksomhet. Alta er et lite sted, og slikt gjør man ikke. Derfor ønsker vi ikke Di Derre tilbake, sier Apenæs, som har ledelsen og styret i «Samfunnet» med seg på boikotten.

Bare jammet

- Det var kø utenfor Smutthullet, og inne sto bandet og spilte det samme repertoaret som tidligere på kvelden. Dette var ingen jam, sier Apenæs.

Knut Nesbø i Di Derre hevder at bandet ikke har gjort noe galt, og skjønner ikke hvorfor arrangøren reagerer på gratisjobben. Forrige gang gutta var i Alta holdt de nachspielkonsert på Smutthullet - uten at det ble bråk.

- Opptredenen på Smutthullet kan i beste fall kalles jam. Vi gjorde ikke noe kritikkverdig, sier Nesbø, som ikke frykter noen boikott:

- Vi har spilt fem-seks ganger i Alta og kommer tilbake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media