GLAD I DEBATT: Abid Raja i rollen som ordstyrer under en av de omtalte debattene på Litteraturhuset, denne vedrørende kvinneundertrykking og tvangsekteskap. Nå stormer det rundt Raja etter at han opptrådte som om han var ordstyrer også i NRKs kulturnytt i går. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
GLAD I DEBATT: Abid Raja i rollen som ordstyrer under en av de omtalte debattene på Litteraturhuset, denne vedrørende kvinneundertrykking og tvangsekteskap. Nå stormer det rundt Raja etter at han opptrådte som om han var ordstyrer også i NRKs kulturnytt i går. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

«Dialog ekke koseprat!»

Abid Raja fortsetter kranglinga på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Etter gårsdagens allerede famøse opptreden i kulturnytt på NRK P2, der Abid Raja ble bedt om å forlate studio, fortsetter Abid Raja kranglingen på mikrobloggtjenesten twitter.

Mange har reagert på Rajas høylytte overhøvling av debattmotstander Håkon Haugli (Ap), og det mange mener var manglende respekt for programleder Lilly Fritzman. På twitter slår Raja tilbake:

Bring it on! Dum, fæl, pinlig, frekk, klovn, pompøs...thats it? Klarer dere ikke bedre enn dette?, spør han i en melding fra i formiddag.

Dialog ekke koseprat! En som kaller dialogmøtene for freakshow, aldri vært på dialog, kaller de ekstremister - hvilken dialog?, spør han i en melding i ettermiddag.

Og - også muslimer skal kunne snakke om homofile - uten å hele tiden stå til rette som homohatere; alle muslimer ekke homofobe!, skriver Raja i sitt til nå siste Twitterinnlegg.

Følg Abid Rajas innlegg på Twitter her.

Dagbladet har ikke lykkes i å få kontakt med Abid Raja på telefon i dag.

- Ekstreme synspunkterBakgrunnen for gårsdagens debatt mellom Raja og Haugli, var Hauglis kritikk av Rajas dialogmøter på Grønland i Oslo. Haugli mener at Raja iscenesetter medlievennlige konfrontasjoner, og inviterer folk med ekstreme synspunkter.

For eksempel inviterte Raja en kontroversiell imam og tidligere talibanminister, som både er terrormistenkt og dømt for vold. Til et annet møte kom en person som ble forhåndsannonsert om ekstremist og fremførte et innlegg kalt «Derfor hater jeg jøder og homofile».

- Den type iscenesettelse av konfrontasjon bidrar bare til å forsterke motsetningene i integreringsdebatten. Derfor har jeg tillatt meg å stille spørsmål om dialogmøtene bidrar til det de angivelig skal bidra til; som er dialog og forståelse, sa Haugli i debatten.

- Jeg skal smadre deg som en lus- Håkon Haugli har valgt å skjule seg bak gardinene i Løvebakken og fyre kanonene derfra. Snakk om å være oppmerksomhetssyk! I Håkon Lies dager hadde noen sagt: «Jeg skal smadre deg som en lus», men det skal jeg ikke nedverdige meg til, sa Raja.

Deretter fikk debatten preg av monolog, med Raja i rollen som enetaler og ordstyrer.

Programleder Lilly Fritzman måtte gjentatte ganger be Raja om å roe seg ned, ettersom han ble mer og mer oppspilt og høyrøstet.

- Nei, det er jeg som er programleder. Nå må jeg snart be om at vaktene kommer, sa hun.

Etter at Haugli fikk peke på to som ikke burde ha fått kommet på dialogmøtene, fikk Raja de siste sekundene. Men det var tydeligvis ikke lange nok sekunder.

- Jeg ikke ferdig, det er min tur, sa han høyt da Haugli avbrøt han.

- Nå må du gå! - Nei, Abid Raja, det er jeg som styrer programmet her og nå skal vi nemlig til Australia... Nei, vet du hva, om det er noen konkurrerende kanaler som hører på, så kan dere bare rappe Raja videre. Du får ikke lov å si mer, ellers må vi løfte deg ut av studio! sa programleder Fritzman samtidig som Raja prøvde å komme til ordet.

- Nå er debatten slutt! Takk for at dere kom, Håkon Haugli og Abid Raja... Nei, nå må du gå! sa hun samtidig som Raja fortsatte å snakke.