Dialog i vekterkonflikten

Men streiken trappet opp i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partene i vekterkonflikten, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service, har hatt nye samtaler hos Riksmekleren i formiddag. Men etter nærmere to timer var det ingenting konkret å rapportere, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Ove Fjellandsbø i NHO Service, organisasjonen på arbeidsgiversiden.

Positivt -  Det vil nok gå litt tid. Vi er i dialog. Det er jo positivt. Så får vi se hva rundene fører til i løpet av formiddagen og eventuelt ettermiddagen, sier Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjonsansvarlig i NAF.Han opplyser at det er Riksmekleren som har tatt initiativ til å fortsette samtalene etter at partene snakket sammen søndag ettermiddag og kveld helt fram til midnatt.

Trapper opp Norsk Arbeidsmandsforbund tok i morges ut ytterligere 1.200 organiserte vektere i streik. Den andre organisasjonen som organiserer vektere, Parat, godtok tilbudet fra NHO Service før helgen og er ikke i streik.Flere flyplasser er stengt, og andre har sterkt begrenset kapasitet på grunn av at sikkerhetskontrollen er rammet av streiken.

Rammer flyplasser NAF har tatt ut 149 vektere i streik ved Gardermoen, og ingen flere ble tatt ut i streik ved landets største flyplass mandag. Ellers i landet ble i ytterligere 1.200 vektere tatt ut i streik mandag morgen. Dersom streiken fortsetter i flere dager, blir ytterligere 50 av Arbeidsmandsforbundets vektere tatt ut i streik onsdag morgen, opplyser Thorvaldsen. (NTB) likk for innhold

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer