Dialog i vekterkonflikten

Men streiken trappet opp i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partene i vekterkonflikten, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service, har hatt nye samtaler hos Riksmekleren i formiddag. Men etter nærmere to timer var det ingenting konkret å rapportere, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Ove Fjellandsbø i NHO Service, organisasjonen på arbeidsgiversiden.

Positivt
-  Det vil nok gå litt tid. Vi er i dialog. Det er jo positivt. Så får vi se hva rundene fører til i løpet av formiddagen og eventuelt ettermiddagen, sier Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjonsansvarlig i NAF.
Han opplyser at det er Riksmekleren som har tatt initiativ til å fortsette samtalene etter at partene snakket sammen søndag ettermiddag og kveld helt fram til midnatt.

Trapper opp Norsk Arbeidsmandsforbund tok i morges ut ytterligere 1.200 organiserte vektere i streik. Den andre organisasjonen som organiserer vektere, Parat, godtok tilbudet fra NHO Service før helgen og er ikke i streik.Flere flyplasser er stengt, og andre har sterkt begrenset kapasitet på grunn av at sikkerhetskontrollen er rammet av streiken.

Rammer flyplasser
NAF har tatt ut 149 vektere i streik ved Gardermoen, og ingen flere ble tatt ut i streik ved landets største flyplass mandag. Ellers i landet ble i ytterligere 1.200 vektere tatt ut i streik mandag morgen. Dersom streiken fortsetter i flere dager, blir ytterligere 50 av Arbeidsmandsforbundets vektere tatt ut i streik onsdag morgen, opplyser Thorvaldsen. (NTB)
likk for innhold