Dialog med en snikskytter

Se meldingsutvekslingen mellom politi og den antatte snikskytteren i Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politet som jakter på snikskytteren som mistenkes for å stå bak ti drap og tre drapsforsøk i USA har flere ganger brukt media for å sende meldinger til morderen. En kilde tett knyttet til etterforskningen har gitt CNN en oversikt politiets dialog med drapsmannen:

  • På åstedet for lørdagens drap bak restauranten «Ponderosa Steakhouse» i Ashland, Virginia, fant politiet en lapp de antar ble skrevet av drapsmannen. På lappen sto det et telefonnummer, og en beskjed om å ringe.
  • Telefonnummeret ledet politiet til en privatbolig, og de antok at de to siste sifrene i nummeret var byttet om. Dette nummeret skal ha gått til et næringslokale, noe etterforskerne antok var et mer sannsynlig kontaktpunkt.
  • Søndag sa politisjef Charles Moose i Montgomery County i Maryland til mediene at han ba snikskytteren ringe. «Til personen som la igjen beskjed til oss bak Ponderosa i går kveld -- du ga oss et telefonnummer. Vi ønsker å snakke med deg. Ring oss på nummeret du oppga.»
  • Etterforskerne tror snikskytteren ringte nummeret, som nå var viderekoblet til politiet. Dette skjedde i går morges, men innringeren skal ha brukt en form for stemmeforvrengning. CNNs kilde vil ikke si noe om beskjeden var spilt inn på forhånd.
  • Mandag ettermiddag gikk politisjef Moose ute nok en gang og ba snikskytteren ta kontakt. «Personen du ringte kunne ikke høre alt du sa. Lyden var uklar. Vi ønske å få dette riktig. Ring igjen så vi kan få dette helt klart» sa han på en pressekonferanse.

    Beskjeden som ble funnet bak Ponderosa lørdag skal ifølge en annen kilde ha inneholdt flere krav, og frister for gjennomføringen av kravene. Hvis ikke ville det komme flere drap. Politiet skal også søndag morgen ha fått beskjed om hvor å finne lappen bak Ponderosa.

    Kilde: CNN