«Dialog nytter ikke, det har vært forsøkt. Jeg ser bare for meg adskillig mer kontante virkemidler, og det blir ikke vakkert»

Regjeringen har utnevnt den kjente islamkritikeren og Frp-toppen Trond Ellingsen til å ta vare på flyktningenes rettsikkerhet.

NYTT MEDLEM: Den kjente islamkritikeren og Frp-politikeren Trond Ellingsen ble sist fredag utnevnt som medlem av Utlendingsnemnda (UNE). Faksimile: Youtube-kanalen til Asker Frp. 
NYTT MEDLEM: Den kjente islamkritikeren og Frp-politikeren Trond Ellingsen ble sist fredag utnevnt som medlem av Utlendingsnemnda (UNE). Faksimile: Youtube-kanalen til Asker Frp.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kjente islamkritikeren og Frp-politikeren Trond Ellingsen ble sist fredag utnevnt som medlem av Utlendingsnemnda (UNE).

UNE er en norsk statlig domstollignende nemnd hvor blant annet flyktninger og innvandrere kan klage på avslag hos Utlendingsdirektoratet. Nemnda skal sikre flyktninger og innvandreres rettsikkerhet i Norge.

Sist fredag ble det i kongen i statsråd oppnevnt i overkant av 300 nemndmedlemmer for perioden 2017 og 2020.

Her kan man se alle medlemmene som er oppnevnt.

- Det blir ikke vakkert

Blant de nye medlemmene er Trond Ellingsen, som blant annet er leder for Asker Frp og styreleder for det islamkritiske nettstedet document.no.

Etter terrorangrepet i Nice i Frankrike, delte Ellingsen en tekst på Facebook hvor tidligere Høyre-politiker og forfatter Hallgrim Berg skrev: «Europa er inne i en revolusjon, sakte men sikkert på vei bort fra det demokratiske, trygge og frie samfunnet (...) Samfunnet har virkelig lite å stille opp mot forkjempere for radikal islam, som med stø kurs og tålmodighet er i gang med å underlegge seg Europa, nabolag for nabolag».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer