Dialog nytter ikke, Jonas

AUF-leder Eskil Pedersen mener det er på tide med sterkere lut overfor Israel.

LEI:  Eskil Pedersen og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er lei av Israels oppførsel, og vil ha en ensidig økonomisk boikott fra norsk hold. Her fra ungdomspartiets landsmøte i oktober 2010. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
LEI: Eskil Pedersen og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er lei av Israels oppførsel, og vil ha en ensidig økonomisk boikott fra norsk hold. Her fra ungdomspartiets landsmøte i oktober 2010. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er rundt tusen medlemmer av Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) samlet på Utøya for å diskutere politikk. På torsdag kommer Jonas Gahr Støre til Utøya for å debattere Midtøsten.

Utenriksministeren tror på dialog i konflikten mellom Israel og Palestina, men leder for AUF Eskil Pedersen har et klart budskap til Støre.

- Vi kan gjerne snakke, men som vi har sett så har ikke Israel vært interessert, og har ikke lyttet til noen av fremstøtene som er blitt gjort. Fredsprosessen går feil vei, og selv om hele verden skriker etter at Israel skal rette seg, bryr de seg ikke. Vi i AUF vil ha en ensidig økonomisk boikott av Israel fra norsk side, sier Pedersen.  

EkstremAUF-lederen mener dialog ikke lenger har noe for seg i møte med Israel, og mener det er på høy tid at nye virkemidler blir tatt i bruk. Pedersen mener at israelske myndigheter nå har forflyttet seg så langt til høyre at det er umulig å få til noen samtaler med dem.

- Norge har liten mulighet til å påvirke på annen måte, og vi er ikke nærmere noen fred i konflikten. Heller tvert i mot. Israel har flyttet seg ekstremt langt til høyre, noe som gjør at det blir få dialogpartnere. Jeg vil tørre å påstå at selv utenrikspolitikere fra Frp vil slite med å finne samtalepartnere i Israel. Det er ikke noe samtalenett lenger. Jeg mener og er for at vi bør snakke med alle, men vi kan ikke ofre prinsippene våre og politikken vår, bare for å snakke, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.