Dialog nytter ikke, Jonas

AUF-leder Eskil Pedersen mener det er på tide med sterkere lut overfor Israel.

LEI:  Eskil Pedersen og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er lei av Israels oppførsel, og vil ha en ensidig økonomisk boikott fra norsk hold. Her fra ungdomspartiets landsmøte i oktober 2010. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
LEI: Eskil Pedersen og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er lei av Israels oppførsel, og vil ha en ensidig økonomisk boikott fra norsk hold. Her fra ungdomspartiets landsmøte i oktober 2010. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er rundt tusen medlemmer av Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) samlet på Utøya for å diskutere politikk. På torsdag kommer Jonas Gahr Støre til Utøya for å debattere Midtøsten.

Utenriksministeren tror på dialog i konflikten mellom Israel og Palestina, men leder for AUF Eskil Pedersen har et klart budskap til Støre.

- Vi kan gjerne snakke, men som vi har sett så har ikke Israel vært interessert, og har ikke lyttet til noen av fremstøtene som er blitt gjort. Fredsprosessen går feil vei, og selv om hele verden skriker etter at Israel skal rette seg, bryr de seg ikke. Vi i AUF vil ha en ensidig økonomisk boikott av Israel fra norsk side, sier Pedersen.  

Ekstrem
AUF-lederen mener dialog ikke lenger har noe for seg i møte med Israel, og mener det er på høy tid at nye virkemidler blir tatt i bruk. Pedersen mener at israelske myndigheter nå har forflyttet seg så langt til høyre at det er umulig å få til noen samtaler med dem.

- Norge har liten mulighet til å påvirke på annen måte, og vi er ikke nærmere noen fred i konflikten. Heller tvert i mot. Israel har flyttet seg ekstremt langt til høyre, noe som gjør at det blir få dialogpartnere. Jeg vil tørre å påstå at selv utenrikspolitikere fra Frp vil slite med å finne samtalepartnere i Israel. Det er ikke noe samtalenett lenger. Jeg mener og er for at vi bør snakke med alle, men vi kan ikke ofre prinsippene våre og politikken vår, bare for å snakke, sier han.

Lei
AUF har lenge vært for en internasjonal boikott av Israel, men vedtaket på det siste landsmøtet med krav om at Norge innfører en ensidig økonomisk boikott av landet, var skarpere enn tidligere.

- Jeg erkjenner at dette er et drastisk virkemiddel, men jeg tror det gir et klart uttrykk for at vi er lei av Israels oppførsel. Store deler av verden reagerer hele tiden, men Israel hører ikke etter. Jeg tror vedtaket er et tegn på at vi i AUF er lei av Israel, rett og slett, sier han.

BOIKOTT:  AUF-leder Eskil Pedersen mener tiden er inne for mer drastiske virkemidler mot Israel, og vil at utenriksminister Jonas Gahr Støre skal innføre økonomisk boikott mot landet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
BOIKOTT: AUF-leder Eskil Pedersen mener tiden er inne for mer drastiske virkemidler mot Israel, og vil at utenriksminister Jonas Gahr Støre skal innføre økonomisk boikott mot landet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer