Diamantarving (8) blir nonne

Ei åtte år gammel diamantarving har valgt bort et liv i luksus, og skal isteden praktisere den indiske Jain-religionen og leve som nonne.

NONNE: Devanshi Sanghvi skal ha vært ivrig etter å bli nonne. Foto: Instagram
NONNE: Devanshi Sanghvi skal ha vært ivrig etter å bli nonne. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Devanshi Sanghvi (8) skulle etter planen overtatt familiens diamantselskap, Sanghvi and Sons, i løpet av det neste tiåret. Ifølge The Times of India er selskapet verdt millioner av kroner.

Onsdag skjedde det imidlertid en endring i planene. Åtteåringen valgte nemlig å forplikte livet sitt til jainismen - en eldgammel religion som er basert på antivold og kjærlighet til levende vesener, ifølge danske BT.

Seremoni

Sanghvi tok del i en fire dager lang seremoni som endte med at hun blant annet måtte bytte klærne sine med en tradisjonell hvit kjole og krone seg.

Ifølge en familievenn har Devanshi Sanghvi hatt stor interesse for religion siden hun var veldig ung. Åtteåringen skal angivelig aldri ha sett på TV eller film, eller dratt på restaurant.

Foreldrene hennes hevder også at Sanghavi har vært ivrig etter å bli nonne.

Strengt

Jainismen har mer enn fire millioner medlemmer i India. Mange - for eksempel Sanghvis familie - er fra velstående samfunn.

Tilhengere følger et strengt vegetarisk kosthold, og noen munker og nonner dekker munnen med stoff for å forhindre at de ved et uhell svelger insekter, ifølge Al Jazeera.

Religionen har flere ganger blitt kritisert for noen av sine religiøse tradisjoner, blant annet ekstrem fasting.

En 13 år gammel jente i Hyderabad falt i koma og døde i 2016 mens hun foretok en tomåneders faste som en straff. Hun fikk bare drikke varmt vann to ganger om dagen, ifølge The Guardian.

Foreldrene hennes ble siktet av politiet for drap og ble utsatt for påstander om at familien hadde tvunget henne til fasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer