250 MILLIONER: Diamanter verdsatt til en kvart milliard kroner ble stjålet idet de var i ferd med å bli lastet ombord i dette flyet. Foto: YVES LOGGHE/AP
250 MILLIONER: Diamanter verdsatt til en kvart milliard kroner ble stjålet idet de var i ferd med å bli lastet ombord i dette flyet. Foto: YVES LOGGHE/APVis mer

Diamantranere kom seg unna med gigantutbytte

Stjal diamanter for en kvart milliard i Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte bevæpnede og maskerte menn kom seg unna med et solid utbytte etter et ran i Brussel klokken åtte mandag kveld.

Ranerne overrumplet ansatte som var i gang med å laste diamanter ombord i et Helvetic-fly med destinasjon Zurich i Sveits. Det skrive The Guardian.

Raskt gjennomført Med to biler, en Mercedes varebil og en personbil, kjørte de gjennom et sikkerhetsgjerde og fram til en varebil fra Brink's, et selskap som spesialiserer seg på sikre leveranser.

Der truet de de ansatte som var i ferd med å flytte dem over i flyet, og lastet diamantene raskt over i bilene. Så forsvant de samme vei som de kom.

Det hele skal ha vært over i løpet av tre minutter. Ingen skudd ble avfyrt, og ingen skal ha blitt fysisk skadet i ranet.

En utbrent varebil som passer beskrivelsen av den som ble brukt i ranet ble senere funnet ikke langt fra flyplassen.

- Gigantisk sum - Vi snakker selvsagt om en gigantisk sum, sier Caroline De Wolf fra Antwerp World diamond Centre til Belgiske VRT.

Hvor gigantisk den er er ikke helt sikkert fastslått, men den estimerte verdien er på 30 millioner pund, eller i overkant av en kvart milliard kroner.

Det skal dreie seg om en last med uslipte diamanter som var på vei fra Antwerpen til Zurich. Antwerpen er knutepunktet i verdens diamanthandel, og diamanter for i overkant av en milliard kroner finner veien inn og ut av byen hver eneste dag, skriver BBC.