Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diamantringen ble kjøpt for rundt 100 kroner på marked. Nå skal den auksjoneres bort for millioner

- En sum som forandrer livet. 

AUKSJONERES BORT: 7. juni skal denne diamanten auksjoneres bort. Verdien er satt til 250 000 - 350 000 pund. Foto: Sotheby's / AP / NTB Scanpix
AUKSJONERES BORT: 7. juni skal denne diamanten auksjoneres bort. Verdien er satt til 250 000 - 350 000 pund. Foto: Sotheby's / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Diamantringen ble kjøpt på 1980-tallet til 10 pund, tilsvarende litt over 100 norske kroner i daværende kurs. Eieren plukka den opp på et søndagsmarket ved West Middlesex-sykehuset i London.

Onsdag 7. juni auksjoneres den samme ringen bort til 250 000 til 350 000 pund, altså mellom 2,7 og 3,8 millioner norske kroner, skriver The Guardian.

- Ante ikke

Årsaken skal være så enkel som dette: Kjøperen ante ikke at diamanten var ekte da den ble kjøpt til rundt 100-lappen for tre tiår siden. Det gjorde sannsynligvis ikke sykehuset som arrangerte markedet heller.

Den britiske avisa skriver at eierne tok ringen med til auksjonsbyrået Sotheby's etter å ha snakket med en gullsmed som mente ringen kunne være ekte og av stor verdi.

- De kom inn med en tanke om at ringen kanskje kunne være ekte, og de hadde ingen anelse om hva den kunne være verdt. Vi undersøkte den og sa at vi trodde det kunne være en diamant. Videre fikk vi den testa hos Gemological Institute of America (en ideell institusjon som jobber med forskning og undervisning i gemmologi - læren om edelstener journ. anm.). De aller fleste av oss kan ikke en gang drømme om å eie en så stor diamant, sier Jessica Wyndham, sjef for auksjonsbyråets smykkeavdeling, til det britiske nyhetsbyrået Press Association.

- Kan forandre livet

På hjemmesidene sine opplyser Sotheby's at kjøperen antok at ringen var en lekering da den ble kjøpt.

«Verdien var en overraskelse for eieren. Ringen viste seg å være en ekte puteformet diamant med en vekt på 26,27 karat med den attraktive fargegraden I og en klarhetsgrad på VVS2.»

VVS2 vil si at diamanten har veldig veldig små inneslutninger, noe som vil si at diamantene ser helt klare ut. Det finnes bare én klarhetsgrad over VVS, det er FL-IF, som vil si at diamanten er feilfri.

Wyndham sier til Press Association at eierne, som ønsker å være anonyme, er ekstremt spente.

- Det ville nok hvem som helst i deres posisjon vært. Det er en pengesum som forandrer hele livet. Uavhengig av hvilken bakgrunn eller tidligere erfaring man har, vil en sum som dette til å revolusjonere noens liv.

Hele Norges coronakart