Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diana (18) ble banket på vei hjem av fem menn

- Trist at man ikke kan føle seg trygg på kveldstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Diana (18) og venninnene Yasmin (18) og Olivia Nathali (18) følte seg ikke det minste utrygge da de sto og ventet på siste bussen hjem på Jernbanetorget i Oslo natt til i dag.

Det var ingen andre i nærheten da fem unge menn i 20-åra kom bort til jentene og lurte på hva klokka var. Jentene beskriver mennene som berusede og litt aggressive.

- De spurte hva klokka var og da jeg bommet litt på tida og svarte feil ble de veldig sinte. De sa jeg var dum, ikke kunne noen ting, og plutselig angrep en av dem meg. Jeg ble livredd, forteller Diana.

En av mennene tok tak i det lange håret hennes og dyttet henne mot veggen på bussholdeplassen. Da venninne prøvde å hjelpe henne ble de dyttet bort. Etter en liten stund begynte også de fire andre mennene å slå og sparke Diana, som som prøvde å krype sammen i hjørnet av busskuret.

Sparket mot hodet - Jeg prøvde å holde hendene over hodet for å forsvare meg, men de sparket meg i hodet, nakken og ryggen. Det var fem menn mot meg. Jeg hadde med meg to vesker og husker at jeg tenkte at jeg ikke skulle slippe dem. Etter en stund besvimte jeg, forteller Diana.

- DET ER TRIST: - Det er utrolig at fem gutter kan gå løs på en jente på den måten, sier Diana (18). Hun vil nå politianmelde hendelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- DET ER TRIST: - Det er utrolig at fem gutter kan gå løs på en jente på den måten, sier Diana (18). Hun vil nå politianmelde hendelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

De to venninne ble stående å se på uten å helt vite hva de skulle gjøre men venninnen ble banket. Yasmin forteller at hun har en voldsalarm i jakka som hun pleier å ha i hånda når hun går alene på kvelds- og natterstid, men alt skjedde så raskt at hun ikke tenkte på å bruke den.

- Det var grusomt å stå å se på. Det var ingen andre i nærheten så det var ingen som kunne hjelpe oss, forteller Yasmin.

Etter noen minutter fikk Olivia ringt politiet som kom raskt til stedet. Før gjengen forsvant fra stedet rakk de å få med seg Dianas mobil og kortholder med månedskort og en del kontanter som hun hadde mistet ut av hånda da hun ble banket.

Føler seg utrygge - Jeg husker ikke helt klart hva som skjedde etter at de forsvant. Jeg husker at ambulansen kom og så var vi plutselig på legevakta, sier Diana.

Hun har ikke fått noen alvorlige skader etter episoden, men har smerter i hodet, nakken, ryggen og kjeven. Hendene, som hun prøvde å holde opp for å forsvare seg, er hovne og har blåmerker etter sparkene.

- BLE LIVREDD: Olivia Nathali holder opp håret for å vise fram skadene etter at Diana ble sparket i hodet. - Jeg har hatt smerter i hodet, nakken, ryggen og kjeven i hele dag, forteller Diana. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- BLE LIVREDD: Olivia Nathali holder opp håret for å vise fram skadene etter at Diana ble sparket i hodet. - Jeg har hatt smerter i hodet, nakken, ryggen og kjeven i hele dag, forteller Diana. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Jentene anslår av volden varte i omtrent 10 minutter. De tre venninnene trodde de skulle være trygge ettersom de gikk sammen hjem, og synes det er trist at ikke jenter kan føle seg trygge i Oslo.

- Det er helt utrolig at fem gutter kan gå løs på og banke opp en jente på den måten. Det er trist. Jeg kommer helt klart til å være mer redd og skeptisk til fremmede nå, sier Olivia Nathali.

Politiet bekrefter at det var en hendelse på Jernbanetorget i tretiden natt til tirsdag. Overfallet skjedde natten etter at en 73 år gammel kvinne ble knivstukket inne på en restaurant i samme område.

MER UTRYGGE: Diana og venninnen Olivia forklarer hvordan gjengen sparket og slo mot Diana, mens hun lå på bakken ved busstoppet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MER UTRYGGE: Diana og venninnen Olivia forklarer hvordan gjengen sparket og slo mot Diana, mens hun lå på bakken ved busstoppet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media