- Diana drapstruet Camilla

Prinsesse Diana skal ha ringt inn drapstrusler til Charles elskerinne Camilla Parker Bowles en rekke ganger. Truslene kom sent om kvelden mens Camilla var alene i sitt hjem nær Highrove.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Truslene fant sted på slutten av 80-tallet, da Camillas forhold til Charles var på det heteste, skriver den respekterte kongelige portrettøren Penny Junor i boka 'Charles: Victim Or Villain'. Den uatoriserte biografien kommer ut i forbindelse med Charles' 50-års dag, og tar for seg store deler av kronprinsens liv. Junor har hatt tilgang til Charles' nærmeste venner, og intervjuet rundt 30 av dem.

Fortvilet Diana

Diana var så fortvilet over Charles' forhold til Parker Bowles, at hun ringte Camilla en rekke ganger og fortalte henne at hun hadde sendt noen for å drepe henne, hevder forfatteren. Mens Camilla satt alene på sitt gods, ble hun bedt om å se ut av vinduet for å få et glimt av morderen.

Forfatteren mener videre det var Dianas spaltethet, og ikke Charles' affærer, som ødela ekteskapet deres. Hun avslører også Charles' kamp for å få Dianas begravelse slik han selv og landet ønsket.

Forhold til livvakt

Junor skriver også om det omtalte forholdet mellom Diana og hennes livvakt Barry Mannakee. Da Mannakee døde i en bilulykke, skal prinsessen ha blitt så oppbrakt at hun skadet seg selv. Diana var på vei til filmfestivalen i Cannes da hun hørte om ulykken.

I boken forteller også forfatteren om hva som skjedde de dramatiske dagene i august 1997 da det ble kjent at Diana var drept i en bilulykke. Hun beskriver uenigheten mellom Charles og dronningen om hvorvidt Charles skulle reise til Paris for å frakte Dianas kropp til England.

Snakket ikke sammen

Charles og moren snakket ikke sammen om ulykken den natten, skriver forfatteren. Diskusjonen foregikk via tjenestemenn selv om begge befant seg på Balmoral.

Biografien er allerede forhåndssolgt for 500 000 pund. Det gjenstår å se om boken vil skape harme i den engelske befolkning, som ved en rekke anledninger har bedt om at Dianas minne må få hvile i fred.