Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diana flyktet fra sydentur

Prinsesse Diana måtte avbryte en ferietur til Spania i går. Hotellet hun bodde på, var beleiret av presse og nysgjerrige, så prinsessen tok første fly tilbake til England. Der venter krise i skilsmisseforhandlingene med prins Charles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun kom hit for å hvile ut, men kunne ikke engang forlate hotellet på grunn av alle pressefolkene, sa Josefina Reina ved Hotel Side San Juan til pressebyrået AP.

Diane reiste til Spania sammen med en venninne fredag og hadde planer om å bli der over helga og litt til.

Noe av skylda for den voldsomme oppmerksomheten har nok Diana selv: Prinsessen takket nei til VIP-service på flyplassene både i London og Alicante, men sto i kø foran skranker og taxiholdeplasser sammen med andre sydenturister.

20 måneder

Men hun kan saktens trenge litt ferie, Diana. For hjemme i England er skilsmisseforhandlingene med prins Charles gått helt i stå.

Avisa Daily Express skrev i går at det kan gå enda 20 måneder før ekteskapet er formelt oppløst.

Grunnen til dette skal være at Diana nekter å la seg skille før den økonomiske delen av avtalen er klar. Både Charles og dronning Elizabeth vil ha prinsessen til å skrive under straks, og så la advokater og rådgivere forhandle om penger etterpå.

«Uten lysglimt»

I verste fall, for Charles, betyr dette at han må vente til desember 1997 før han er lovmessig skilt. Da er det nemlig gått fem år siden paret tok ut separasjon - og først da er skilsmissen et faktum i³følge britisk lov.

- Vi er inne i en endeløs tunnel, uten et glimt av lys i den andre enden, sier en anonym skilsmisseforhandler til Daily Express.