- Diana gravla baby i hagen

Mens prinsesse Diana ventet, skal de to nå berømte hovmestrene Paul Burrel og Harold Brown ha gravd opp en liten grav i hagen utenfor Kensington Palace, midt i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Det dødfødte barnet til prinsesse Dianas bestevenninne, Rosa Monckton, skulle begraves. Seremonien fant sted våren 1994 i nærvær av Diana, Monckton og hennes mann Dominic Lawson og en katolsk prest.

Det er Daily Mail som offentliggjør saken, som skal ha kommet fram under rettssakene mot de to tyveritiltalte, men frikjente, hoffhovmestrene.

Dianas forslag

Ifølge avisa var det Diana som foreslo at den for tidlig fødte jenta, kalt Natalie, skulle begraves i hagen i Kensington Palace. Den delen av hagen er omgitt av høye murer, og Diana kalte den sin fredelige «lille oase»: Der kunne hun selv slappe av.

- Det var helt og holdent Dianas idé. Hun sa at det var et så nydelig og fredfullt sted. Hun ga ekteparet en nøkkel slik at de kunne besøke graven når de ville, forteller en venn til Daily Mail.

Diana stilte opp

Rosa Monckton var 40 år da hun ble gravid høsten 1993, og hun aborterte etter seks måneders svangerskap. Hun hadde en datter fra før og fikk året etter en datter som har Downs syndrom.

Da prinsesse Diana ble drept i Paris i august 1997, skrev Rosa Monckton minneord og fortalte om hvordan Diana da stilte opp for henne.

- Da vi ble fortalt at Domenica hadde Downs syndrom, stilte Diana øyeblikkelig opp på alle måter. Hun tilbød seg å være gudmor, fortalte hvilke leger som hadde erfaring med slike barn og ga meg adresser til andre foreldre som hadde erfaring med Downs syndrom, skrev Monckton.

Hun arbeider nå aktivt for å få bygd et permanent minnesmerke for prinsesse Diana i Hyde Park i London.

- DIANAS FORSLAG: - Begravelsen i hagen var helt og holdent Dianas idé, ifølge avisen Daily Mails kilde. Her er Diana avbildet i London i juni 1997, et par måneder før hun døde i en bilulykke i Paris.