Diana kunne vært reddet

Prinsesse Dianas liv kunne vært reddet hvis hun var blitt sendt til sykehus raskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er prinsessens venn, og en av verdens fremste hjertespesialister, Christian Barnard, som skriver dette i en ny bok. Han har angivelig sittet på opplysningene siden prinsessens død, men ikke turt å ta bladet fra munnen før nå.

Måtte opereres

Barnard mener de franske redningsmannskapene ikke skulle brukt verdifull tid på selve ulykkestedet til å behandle prinsessen, men fått henne til et sykehus så fort som mulig.

Barnard mener de indre skadene hun hadde, kunne blitt begrenset dersom kirurger raskt hadde fått startet en hjerteoperasjon tidlig, melder Sky News.

Den sørafrikanske legen baserer sin teori på de medisinske rapportene som foreligger etter ulykken, og dokumenter fra sykehuset der Diania ble kjørt.

Han mener Diana døde av forblødning, etter at en blodåre, som vanligvis ikke avgir stort blodtap, ble revet over. Hadde prinsessen blitt lagt på operasjonsbordet, kunne blødningen vært stanset relativt enkelt.

Ifølge Bernard skal redningsmannskapene ha brukt over en time på å behandle prinsessen inne i tunnelen, etter at hun var tatt ut av det forvridde bilvraket. Hun ankom sykehuset først etter nærmere to timer.

- En lege som var på stedet etter ulykken, har i ettertid sagt at dersom noen av de omkomne hadde en sjanse til å overleve, så var det Diana.

Ulykken skjedde i august 1997. Tilsammen tre mennesker ble drept i ulykken. En av prinsessens livvakter overlevde, men med store skader.

BILVRAKET:</B> Diana satt bak i bilen, og hun skal ikke ha hatt alvorlige skader. Likevel døde hun i ulykken.