Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Diana ønsket ikke Charles som konge

Ville at prins William skulle ta over, hevder vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Diana ville at hennes fraskilte mann prins Charles skulle frasi seg retten til den britiske tronen.

Dermed kunne parets eldste sønn prins William bli konge, hevder en advokat.

Advokaten Maggie Rae sa under den rettslige granskningen av Dianas død i London tirsdag at prinsessen flere ganger ga uttrykk for at hun fryktet for sitt liv.

Politiet ble underrettet, selv om Dianas advokater mente frykten var ubegrunnet, fortalte Rae.

Prinsesse Diana, hennes kjæreste Dodo al Fayed og sjåføren Henri Paul omkom da bilen deres kjørte inn i en søyle i høy fart i en veitunnel i Paris i 1997.

Dodis far, Mohamed al Fayed, har hevdet at de tre ble drept på ordre fra det britiske kongehuset.

(NTB)

PÅGÅENDE GRANSKNING: Britiske myndigheter har satt av et halvt år til nok en gang å undersøke omstendighetene rundt prinsesse Dianas død. Dette arkivbildet viser Diana, prins Charles og deres to sønner William og Harry under en militær oppvisning i London i 1995. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
PÅGÅENDE GRANSKNING: Britiske myndigheter har satt av et halvt år til nok en gang å undersøke omstendighetene rundt prinsesse Dianas død. Dette arkivbildet viser Diana, prins Charles og deres to sønner William og Harry under en militær oppvisning i London i 1995. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media