Diana-paparazzier for retten

Tre fotografer må møte i retten i Paris for å ha fotografert prinsesse Diana og kjæresten Dodi Al Fayed på ulykkesstedet før og etter at de døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter dødsulykken fikk fotografer og media skylda for at prinsesse Diana, kjæresten Dodi Al Fayed og sjåføren Henri Paul ble drept. Senere har det vist seg at sjåføren hadde skyhøy promille, var høy på lykkepiller og kjørte grisefort. Likevel er det liten tvil om at fotografene bidro sterkt til å gjøre både livet og døden surt for Diana.

Jacques Langevin, Christian Martinez og Eric Chassery må i dag møte i retten i Paris, ikke for å ha drevet kjæresteparet i døden, men for å ha brutt Frankrikes strenge lover rundt privatlivets fred.

Frankrikes høyesterett har allerede avgjort at paparazziene som fulgte etter bilen med Diana og Dodi ikke er skyldige i drap. I stedet har Dodis far, Mohammed Al Fayed saksøkt de tre fotografene for å ha brutt privatlivets fred. Fotografene tok bilder av paret i bilen både under den fatale bilturen og etter ulykken som drepte dem. Bildene av de døde er riktignok aldri publisert, men Al Fayed hevder at fotografene har brutt fransk lov, melder BBC. Striden står om hvorvidt innsiden av parets bil er privat eller ikke.

Dersom de blir dømt risikerer fotografene ett års fengsel og bøter på 45.000 euro (rundt 350.000 kroner).

ENGLADS ROSE: Folkekjær prinsesse.
BILVRAKET: Her omkom prinsesse Diana og kjæresten Dodi Al Fayed den 31. august 1997.