Diana Ross: - Forferdelig trist

Bahamas, 1985: Arne Næss jr. har akkurat kommet tilbake fra sin ekspedisjon på Mount Everest. Nå sto en ny erobring for tur. Hun het Diana Ross.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er alle forferdelig triste over dette tragiske tapet, sier Diana Ross via sin agent i Los Angeles.

De møttes i regnvær på sydhavsøya, men de visste knapt hvem den andre var. Hun passet barna hans. Han inviterte på middag som takk. Da hun kom, var det i en kjole med bitte små knapper nedover hele ryggen. De var ikke kneppet, og hun spurte om han ikke kunne være så snill å hente datteren hennes. Hun trengte hjelp.

- I'll do it - jeg skal gjøre det - sa klatreren, eventyreren og forretningsmannen.

Det ble begynnelsen på historien om Arne Næss jr. og Diana Ross.

De giftet seg i all hemmelighet, hos en fredsdommer i New York, i oktober samme år. Da hadde de kjent hverandre i bare fire måneder, og at de skulle gifte seg, bestemte han uten å fortelle henne det. Beskjeden fikk hun under et middagsselskap etter at hun hadde hatt konsert i Stockholm, da han holdt tale.

Ble sint

- Jeg skal gifte meg, sa Arne Næss jr. som avslutning.

- Med hvem da? spurte svenskekongen.

Diana Ross ble sint.

- Hva tror du jeg er? Hakket lever? spurte hun.

Slo opp på TV

Men hun sa ja likevel. I oktober ble de viet, uten at han engang hadde fortalt sine barn om det. I februar året etter samlet de 200 familiemedlemmer, venner og kjente - sistnevnte i betydningen verdenskjente - til bryllupsseremoni og fest.Også skilsmissen ble annonsert uten at Diana Ross visste om det på forhånd. Arne Næss jr. fortalte rett og slett at han skulle skilles i et tv-intervju.

Da hadde paret vært gift i tretten år. Hele tida hadde de bodd på hver sin side av Atlanteren, hun i New York, han i London. Skilsmisseryktene hadde gått i flere år. Men de hadde fått to barn sammen, Ross Arne og Evan Olav, og begge insisterte stadig på at de elsket hverandre. I et intervju med Dagbladet etter at skilsmissen var i orden, innrømmet Ross at ekteskapet hadde vaklet i en toårsperiode før skilsmissen, men hun gjentok at hun ikke visste at han ville skilles.

- Jeg skulle gjerne vært gift for alltid, sa Diana Ross til Dagbladet.

- Jeg elsker ham svært høyt fremdeles, sa hun.

Da var Arne Næss jr. allerede sammen med norske Camilla Astrup, 27 år yngre enn ham selv, og 20 år yngre enn Ross.

HEMMELIG: Arne Næss jr. og Diana Ross giftet seg hemmelig i oktober 1985. I februar året etter ble det fest.