Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diana-sjåfør tipset selv paparazziene

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Dianas sjåfør, Henri Paul, tipset selv paparazziene om når prinsesse Diana og kjæresten Dodi al-Fayed skulle kjøre fra Hotel Ritz i Paris ulykkesnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henri Paul fortalte også fotografene hvordan de skulle bli lurt. Dette kommer fram i den om fattende rapporten som politiet i Paris har lagt fram etter en svært grundig etterforskning. Rapporten er på 200 sider, og tar for seg alle eventuelle forklaringer på hvordan ulykken kunne skje.

Det er den seriøse franske avisa France Soir som skriver dette, og avisa skriver også at Henri Paul fortalte paparazziene hvilken rute kjæresteparet hadde til hensikt å kjøre fra hotellet.
Rapporten, som er forfattet av forhørsrettsdommeren Hervé Stephan, forteller om sterke beviser mot Henri Paul. Politiet konkluderer med at Ritz-sjåføren var svært beruset. Det er også funnet spor etter tiapride, som skal hjelpe mot aggressivitet. I tillegg er det slått fast at Henri Paul brukte lykkepillen prozac.

Gikk ut

Henri Paul drakk, ifølge vitner, tett helt fram til han satte seg bak rattet på ulykkesbilen. Han var selv den som hadde gått ut av hotellet og fortalt paparazziene hvor bilen med kjæresteparet skulle plukke dem opp, og han fortalte når dette skulle skje og hvilken vei de skulle kjøre.

Politirapporten støtter også det som tidligere er hevdet om høy hastighet. Farten antas å ha vært oppe i 180 km/t, og paparazziene skal ikke ha forårsaket selve ulykken.
«Fotografene lå altfor langt bak ulykkesbilen til å ha kunne hatt noen direkte innvirkning på ulykken,» står det i politidokumentet ifølge France Soir.

Rapporten bekrefter også at politiet har jaktet på en hvit Fiat etter ulykken. Et ektepar skal ha sett denne Fiaten kjøre bort fra ulykkesstedet like etter ulykken.

Politirapporten blir ikke offentliggjort før etter at etterforskningen er avsluttet. Presset på politiet er imidlertid større nå etter at France Soir har kommet med disse viktige informasjonene fra rapporten.

Diana-feber

Diana-feberen raser fortsatt i hele verden. Mange millioner mennesker har de siste dagene forsøkt å bestille billetter til å besøke prinsesse Dianas gravsted på Althorpe utenfor London. Telefonnettet brøt sammen første dag billettene var lagt ut til salg.
Det er prinsesse Dianas brorJarl Spencer som har bestemt at familieeiendommen Althorpe skal åpnes for publikum tre måneder hvert eneste år. Althorpe skal åpnes fra 1. juli, og planen var å hente inn nærmere 20 millioner kroner på to måneder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!