Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Diana til Oslo

- Vi føler oss temmelig sikre på at prinsesse Diana kommer til Oslo i forbindelse med den store mine-konferansen i begynnelsen av september, sier generalsekretær Halle Jørn Hanssen i Norsk Folkehjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Diana er på sin tredje kjærlighetsferie med Dodi, men glemmer ikke Norsk Folkehjelps invitasjon om å komme til Norge.

En av grunnene til generalsekretærens optimisme er at han for noen dager siden mottok et personlig takkebrev fra Diana. Det dreide seg om prinsessens besøk i Bosnia tidligere denne måneden hvor hun så mineryddere fra Norsk Folkehjelp i arbeid. Diana er svært glad for at hun har bidratt til å rette oppmerksomheten mot mineofrene og deres familiers skjebne, heter det i brevet.

Men det er ikke bare miner som er viktig for prinsessen om dagen. I går meldte britiske tabloid-aviser at prinsessen er på vei til Syd-Frankrike med sin nye flamme Dodi al-Fayed.

PR-kupp

Kommer Diana til Oslo, er det et politisk og PR-messig kupp sett fra Norsk folkehjelps side. Tidligere har Diana møtt mine-ofre både i Angola og i Bosnia. I Oslo vil hun appellere til deltakerne om å øke pengestøtten til mine-ofrene. Hun vil også tale varmt for å gi mer penger til minerydderne.

Regjeringen har invitert FNs generalsekretær Kofi Anan til mine-møtet i Oslo, men i en PR-messig tvekamp med Diana har FN-sjefen ingen sjanse. Og Halle Jørn Hanssen håper på storgevinst.

- Medienes dekning av Dianas besøk i Angola utkonkurrerte president Bill Clintons gjøren og laden samme uke. I Bosnia skjedde noe tilsvarende. Dianas besøk fikk dekning i alle verdensomspennende TV-kanaler, alle tilsvarende nyhetsbyråer, og i alle toneangivende aviser, sier Halle Jørn Hanssen til Dagbladet.

Seriøs prinsesse

Til september krysser Halle Jørn Hanssen fingrene i håp om at Diana kommer til Norge.

- Hennes PR-verdi er enorm. Hvis vi skulle betale et privat reklamebyrå for tilsvarende PR som Dianas besøk vil gi konferansen her i Oslo, måtte vi ut med et par hundre millioner kroner, sier Halle Jørn Hanssen. Han er svært imponert over prinsessens engasjement for mine-ofrene.

- Hun forholder seg til andre mennesker, både barn og voksne, på en veldig skikkelig måte. Vi så selv i Bosnia at måten hun opptrådte på etterlot et sterkt inntrykk hos folk hun møtte, sier Halle Jørn Hanssen. I brevet til prinsessen berømmer han henne for nettopp dette.

Les i morgen: Dianas utrolige liv

PR-VERDI: Prinsesse Diana tilsvarer et par hundre millioner kroner i reklameverdi, mener generalsekretær Halle Jørn Hanssen i Norsk Folkehjelp.