Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Diana tok en hemmelig abort

Ei ny bok om prinsesse Diana avslører at hun skal ha tatt abort i 1994, mens hun fortsatt var gift. Boka forteller også om hennes angivelig umettelige appetitt på menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Sju år etter Dianas tragiske død fortsetter ryktene om prinsessen å ryste Storbritannia. The Mail on Sunday trykte i helga et langt utdrag fra «The Real Diana», som omtales som årets mest sensasjonelle bok. Her hevder forfatteren Lady Colin Campbell, som i 1992 skrev boka «Diana in Private», at prinsessen foretok en hemmelig abort i 1994, før hun var formelt skilt fra prins Charles.

-  Diana friket helt ut. Hun ville gjerne ha barnet. «Tenk om det er ei jente,» sa hun. Hun ble helt forstyrret ved tanken på det hun visste hun måtte gjøre, forteller kilden, en ikke navngitt datter av en britisk greve, til forfatteren.

Skandale

Prinsesse Diana hadde på denne tida et forhold til den styrtrike kunsthandleren Oliver Hoare, som antydes å være far til barnet. Men hun visste at det ville være umulig å få et barn før skilsmissen fra prins Charles var i orden, det ville bli en for stor skandale for familien og sønnene William og Harry.

Prinsessen skal ha brukt sin nære venn Joseph Sanders til å dekke over den hemmelige aborten, som Sanders ekskone Anita bekrefter i et intervju med The Mail on Sunday.

Diana skal ha reagert voldsomt etter aborten, og begynte å telefonterrorisere Oliver Hoare etter at forholdet tok slutt.

Ringte døgnet rundt

Lady Campbell forteller at Diana ringte sin tidligere elsker døgnet rundt, opptil femti ganger daglig, uten å si et ord.

Etter at Hoares kone varslet politiet, ble samtalene sporet til Dianas private telefonlinje i Kensington Palace. Diana skal selv ha fortalt forfatteren at hun var livredd for å bli saksøkt i ettertid.

Boka tegner i tillegg et bilde av prinsesse Diana som en kvinne med usedvanlig stor appetitt på menn. Allerede to år etter bryllupet med prins Charles skal hun ha innledet et forhold til en britisk greve, og deretter kom og gikk det mange menn i Dianas liv. Hun flørtet åpenlyst med flere menn, og hennes private detektiv mistet jobben etter å ha blitt oppdaget i en intim situasjon med prinsessen.

Ifølge boka skal prinsessen også ha hatt en flørt med spanske kong Juan Carlos, som var kjent som en kvinnebedårer.

Det britiske kongehuset nekter å kommentere de nye påstandene om den avdøde prinsessen.

<B>SKANDALER:</B> En hemmelig abort og menn som kom og gikk omtales i boka «The Real Diana».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media