Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diana truer dronningen

LONDON (Dagbladet): Skilsmissen mellom Charles og Diana kan ta tid. Advokatene krangler og prinsesse Diana truer dronning Elizabeth med å drøye skilsmissen i ytterligere 19 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diana gikk til dronning Elizabeth etter at advokaten hennes hadde klaget over at motparten ikke var medgjørlig. Prins Charles skal ha nektet å betale den første advokatregningen hennes på 200 000 kroner.

Krever taushet

Diana har skrevet ned sine krav og vist dem til dronningen. Hun krever 300 millioner kroner i oppgjør, hevdes det. Tidligere har de fleste regnet med at kravet var på 150 millioner kroner. Hun vil fortsatt bo i Kensington Palace og ha kontorer i St. James-slottet.

Historien kom ut i The Sun i går, og ble seinere på dagen bekreftet av BBCs hoffreporter Jenny Bond.

Prins Charles har krevd at Diana skal undertegne et taushetsløfte. Nå krever Diana at dronningen gir et liknende taushetsløfte for seg og sin familie, men slottet anser dette kravet som «uhørt».

Charles må vente

Diana skal ha sagt klart fra til dronningen at hvis hun ikke får oppfylt sine krav, så nekter hun å gå med på skilsmisse, og det betyr at Charles må vente til slutten av 1997. Da er det fem år siden separasjonen startet, og da kan han få skilsmisse uten samtykke fra motparten.

Venner av prinsesse Diana har sagt at hun personlig kan tenke seg en forsoning med Charles. Det vil jo automatisk gjøre henne til dronning når han overtar som konge, men Charles er ikke interessert. Han regner ekteskapet som definitivt over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media