- Diana var ikke gravid

I dag slår en av de to som obduserte Dianas lik tilbake mot spekulasjonene rundt prinsessens dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høringen rundt de tragiske dødsfallene til Diana og Dodi Al Fayed ble i går åpnet _ og utsatt i tolv til femten måneder. Angivelig fordi bevismengden som har kommet fra Frankrike er så stor at høringsleder Michael Burgess trenger tida til å gjennomgå den.

For de mange som sysler med konspirasjonsteorier er det bare et nytt bevis på at omstendighetene rundt dødsfallet ikke tåler dagens lys.

Slår tilbake

Men den tidligere hofflegen John Burton er nå grundig lei spekulasjonene. Til dagens Times avkrefter han i hvert fall teorien om at Diana ble drept fordi hun ventet Dodi Al Fayeds barn, og at det i så fall var uakseptabelt for den britiske kongefamilien.

- Jeg var faktisk tilstede da liket hennes ble obdusert. Hun var ikke gravid. Jeg vet at hun ikke var gravid, sier Burton til avisa.

Doktor Burton var en av bare to personer som var tilstede da obduksjonen ble utført, og bør vite hva han snakker om. Han mener teoriene om Dianas graviditet er på grensen til det sykelige.

- Hun møtte Dodi bare seks uker før hun døde. Selv om hun skulle blitt gravid allerede første gangen de møttes, altså at han tok henne i hånda og gjorde henne gravid, ville babyen ikke vært mer enn seks uker gammel da hun døde, sier han.

Å tro at noen i kongelige kretser allerede da skulle visst det, og samtidig hatt tid til å planlegge hennes død er langt over doktor Burtons grense for hva som er akseptabelt.

- Men det stopper ikke folks lyst til å tro det, sier han.

Har regler å følge

Ifølge britiske obduksjonsregler må alle rapporter fra en obduksjon inneholde resultatene fra granskingene av de interne organene til avdøde, skriver BBC. Derfor avfeier Burton alle antydninger om at manglende blodprøvetester om graviditet tilslører fakta i saken.

- Du trenger ikke ta noen tester om du eksaminerer livmoren, og det må man faktisk gjøre ifølge reglene, sier han.

Også høringsleder Burgess er skeptisk til spekulasjonene rundt Dianas død. Selv om han ennå ikke har kommet seg gjennom hele bevisbyrden fra den franske etterforskingen.

- Jeg er klar over at det spekuleres om at dødsfallene ikke kom etter det triste, men relativt greie, trafikkuhellet i Paris, sier han.

TROR IKKE DET BARE VAR EN ULYKKE: Dodi Al Fayeds far, Mohamed, tror den britiske etterretningen sto bak drapet på Diana og sønnen.
KRAsJET I PARIS: Sjåføren var full, men hvorfor ble han kalt tilbake på jobb for å kjøre Diana og Dodi? Konspirasjonsteoriene er mange rundt dødsfallene i Paris.