Diana var sjalu på mannlig tjener

En gråtkvalt prinsesse Diana kommer med intime betroelser i ei nylig oppdaget videodagbok. Hun beskylder prins Charles for å ha et for nært forhold til en tjener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne avisa Sunday Mirror fortelle om en tårevåt og dratt Diana som retter blikket mot kameraet og sier:

- Han har et for nært forhold til Michael Fawcett - hva kan du gjøre når ektemannen din er i et usunt forhold med en tjener?

Diana forteller av prinsen og tjeneren ble ille berørt da de ble forstyrret i en privat stund på prinsens rom.

- Umulig situasjon

I nesten fire år befant prinsessens sensasjonelle og strengt hemmelige videodagbok seg på loftet hos hennes tidligere butler Paul Burrell, som selv aldri skal ha sett filmene. Politiet fant videokassettene hjemme hos Burrell i arbeidet med å samle inn bevis mot ham i forbindelse med rettssaken hvor butleren var tiltalt for å ha stjålet Dianas eiendeler.

I en av filmene sitter den avdøde prinsessen i en stol i et værelse i Kensington Palace, iført ei rosa strikkejakke. Hun retter nok en gang blikket mot kameraet og sier:

Bitter på Charles

- Vel, her er jeg igjen... alene.

Deretter kommer prinsesse Diana med en bitter tirade mot prins Charles og elskerinnen Camilla Parker Bowles, før hun igjen retter fokus mot ektemannens mannlige tjener.

- Jeg føler meg fullstendig isolert. Charles åpner seg mer for Fawcett enn han gjør for meg. Hele situasjonen er fullstendig umulig.

Også andre medlemmer av kongefamilien får gjennomgå. Diana hadde inntrykk av at dronning Elizabeth ikke mener Diana har det som skal til for å bli dronning.

Dement svigerfar?

Og om dronningens make, prins Philip, sier «Englands rose» følgende:

- Jeg tror han er dement.

I videodagboka snakker Diana også om sønnene William og Harry, og frykten for deres framtid. Hun beskylder Charles for å prøve å «ta kontroll» over dem.

- Jeg vil at de skal møte vanlige mennesker. Jeg ønsker dem i den virkelige verden, sier prinsesse Diana.

- Selv hoffet ser ned på meg. Det er forferdelig. Jeg er sikker på at Fawcett står bak. Han har for stor innflytelse.

«Ubotelig skade»

Under innspilling av videodagboka var Diana alltid alene. Hun skal ha fått opplæring i bruken av kameraet av en BBC-tekniker i 1990-åra. I forbindelse med rettssaken mot Dianas tidligere butler ble det bestemt at filmene ikke skulle legges fram som bevis på grunn av det sensitive innholdet. Det ble sagt at mesteparten av videokassettene ble destruert etter prinsessens død i 1997.

Men lørdag kveld bekreftet kilder i Scotland Yard filmenes eksistens, skriver Sunday Mirror.

Avisa skal ha fått tilgang til innholdet i en 40 minutter lang video av en som har sett filmene.

Dianas familie skal være veldig interessert i eierskap til filmene.

En kilde på Slottet sier at filmene kan forårsake «ubotelig skade» dersom de havner i gale hender.

SKILTE VERDENER: Prinsesse Diana trodde at svigerfaren var dement og at svigermoren ikke likte henne. I tillegg beskyldte hun prins Charles' personlige tjener for å bakvaske henne i det britiske hoffet.<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> <!--/BTEK1-->
TJENEREN: Michael Fawcett