- Diana var umulig

Dronning Elizabeth syns sin avdøde svigerdatter var vanskelig å takle. Prinsesse Diana var skadet av en vanskelig barndom, sier dronningens nære venninne i et oppsiktsvekkende intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lady Kennard som nå tar bladet fra munnen i en britisk dokumentarserie laget av BBC. Dronning Elizabeths nære venninne sier nå i klare ordelag at monarken ikke kom godt overens med Diana som hun mente var skadd av en vanskelig barndom, skriver The Sun i dag.

I det åpenhjertige intervjuet beskriver Lady Kennard den tidligere prinsessen av Wales som «umulig».

- Jeg var alltid overrasket over at de ikke kom overens. Jeg husker at prinsesse Diana ringte dronningen og jeg tenkte «Så flott at de kommer så godt overens», sier Lady Kennard i dokumentarserien «Queen and contry».

- Jeg antar man kan si at hun var svært skadet av sin bakgrunn og barndom. Det er vanskelig å vite. Hun hadde mange fine sider. Det må ha vært vanskelig for kongefamilien å takle resten, sier lady Kennard.

Hevn

Den britiske tabloidavisa hevder at de sjeldent åpenhjertige uttalelsene er nødt til å være godkjent av Buckingham Palace. Det er første gang noen så nær dronningen uttaler seg offentlig om forholdet mellom de to kvinnene. Dronningens kritikk blir sett på som en hevn mot prinsesse Dianas bror jarl Spencer.

Under begravelsesseremonien i Westminster Abbey gikk han til frontalangrep mot kongefamilien. Han antydet blant annet at det var galt å frata Diana hennes tittel som kongelig høyhet, og lovte å oppdra hennes to sønner til å bli litt mindre opptatt av plikt og tradisjon enn resten av familien.

Skilsmissebarn

Dianas foreldre ble skilt etter 13 års ekteskap. De to kranglet mye både fysisk og verbalt og den senere prinsessen var vitne til kranglene. Skilsmissen som skjedde da Diana var seks år, ble etterfulgt av en bitter strid om foreldreretten til de fire søsknene. Faren vant, og giftet seg senere med Raine som Diana avskydde. Hun vokste opp med en rekke barnepiker som også beskrev henne som vanskelig. Den kommende prinsessen ble sendt på kostskole 9 år gammel.

VRIEN: Dronning Elisabeth syntes svigerdatter Diana var vanskelig å takle, hevdes det i en ny BBC-dokumentar.