Diana viste fram Charles' intime brev

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Diana tok Camilla Parker Bowles' kjærlighetsbrev til prins Charles, og viste dem til journalist Andrew Morton under en av de mange samtalene hun hadde med ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrew Morton kunne imidlertid ikke bruke innholdet i kjærlighetsbrevene, men skrev at forhold kastet lange skygger over ekteskapet mellom Charles og Diana.

Forfatteren Andrew Morton slipper førstkommende helg sin oppdaterte bok om prinsesse Diana. Han forteller nå hvordan hun var hans hemmelige kilde, hvordan hun overbeviste ham om at hun kom med den sanne historien og hvordan prinsessen la alle kort på bordet.

Etter prinsessens død bestemte forfatteren seg for å bruke alt materialet han har, og den nye boka utdyper prinsesse Dianas liv i «skrekk-kabinettet» innen det engelske kongehuset.

- Hun viste meg kjærlighetsbrevene for å overbevise meg om at hun ikke var gal, og at hun snakket sant, forteller Andrew Morton.

Kjærlighet

Camilla Parker Bowles' kjærlighetsbrev til prins Charles fortsatte å strømme på etter at prinsen hadde valgt å gifte seg med den unge Diana Spencer.

Brevene fortalte om ekte kjærlighet, intimitet og hvordan Camilla lengtet etter prinsen hun til tross for sitt eget ekteskap hadde elsket i mange, mange år.

Brevene og postkortene fortalte også at prins Charles og Camilla utvekslet gaver, og gledet seg over de presangene de overøste hverandre med av ren kjærlighet.

Tøft

De nye oppsiktsvekkende opplysningene om brevene og forholdet mellom Charles og Camilla Parker Bowles blir en tøff oppgave å imøtegå for Buckingham Palace.

Camilla Parker Bowles er ikke spesielt populær i Storbritannia, og populariteten vil nok ikke øke nå når det blir kjent at hun faktisk hadde nær kontakt med prinsen selv etter at han hadde giftet seg med Diana.

Det kommer ikke fram i boka hvordan prinsesse Diana hadde fått tak i kjærlighetsbrevene til sin mann fra hans elskerinne. Sannsynligvis hadde hun funnet dem på hans kontor på Slottet.