Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dianas bil «kjørte bare i 96 km/t»

LONDON (NTB-AFP): Prinsesse Dianas ulykkesbil hadde en fart på rundt 96 km/t da den kolliderte, og ikke det dobbelte slik det er blitt påstått, hevder en ledende britisk ekspert på bilulykker i en ny TV-dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Murray Mackay, professor i trafikksikkerhet ved universitetet i Birmingham, sier alle de fire i bilen ville overlevd hvis pilarene i Paris-tunnelen hadde vært utstyrt med støtdempere.

  Mackay har studert materialet fransk politi sitter inne med og besøkt ulykkesstedet.

  Han fremsetter den nye teorien i en TV-dokumentar som sendes i Storbritannia i kveld.

Datasimulering

Programmet inneholder en datasimulering av ulykken hvor Diana, hennes kjæreste Dodi Fayed og sjåføren Henri Paul omkom i Paris 31. august i fjor. Bare livvakten Trevor Rees-Jones overlevde.

  - Avisene har snakket om hastigheter på 192 km/t, men ser en på skadene, forteller de noe annet. De antyder at sammenstøtet skjedde ved rundt 96 km/t, sier han.

  - Dette var en alvorlig ulykke, men en det var mulig å overleve, konkluderer han.

 - Hvis bilen virkelig hadde kjørt i 192 km/t, ville hele kupeen blitt knust, hevder han.

  Professor Mackay sier prinsesse Diana hadde den gunstigste plassering i bilen i høyre baksete. Hadde hun hatt sikkerhetsbelte på, ville hun hatt gode sjanser til å overleve, mener han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!