Dianas død blir aldri oppklart

Ingen vil noen sinne bli tiltalt for prinsesse Diana av Wales' død i september 1997. Den offisielle franske granskingen viser at det ikke finnes noen igjen i live som kan trekkes til ansvar for dødsfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten vil ifølge avisen føre til at siktelsene mot en rekke såkalte paparazzi-fotografer og et bud som forfulgte Dianas bil på motorsykler ulykkesnatten 31. august 1997, nå vil bli frafalt. Dermed vil også ulykken bli stående uoppklart - kanskje for all framtid, skriver Sunday Mirror.

Forhørsdommer Herve Stephan, som har ledet granskingsarbeidet, konkluderer ifølge avisen med at hovedansvaret for ulykken må pålegges Dianas og hennes kjæreste Dodi al-Fayeds privatsjåfør Henri Paul. Paul var påvirket av alkohol såvel som medikamenter, da han satte seg bak rattet ulykkesnatten.

Mystisk Fiat

Men ett mystisk element forblir uoppklart i Stephans rapport. Det slås nemlig fast at en hvit personbil av typen Fiat Uno, som har vært nevnt av flere vitner, var i veitunnelen der Dianas og Dodis bil ble smadret på den tiden da ulykken inntraff.

- En gransking av de kjente faktorer viser at ulykken kan skyldes for høy fart, visse spesielle forhold i veibanen, en Fiat Unos nærvær i tunnelinngangen, og sjåførens dårlige kontroll over kjøretøyet, fastslår dommer Stephan ifølge Sunday Mirror.

Eierne av og betjeningen ved Ritz Hotel i Paris, der Diana og Dodi spiste middag før de la ut på den skjebnesvangre kjøreturen, unngår trolig tiltale. Det har vært hevdet at Henri Paul først burde ha vært nektet servering i hotellbaren, og deretter forhindret i å sette seg bak rattet utenfor Ritz.

(NTB-Reuters-AFP)