Dianas død gjorde britene friskere

LONDON (NTB-Reuters): Prinsesse Diana tjente sitt folk til det siste, og vel så det, skal en tro en fersk britisk helserapport. Ifølge rapporten bidro Dianas død i betydelig grad til å lege britene for angst og depresjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten er utarbeidet av Speciality Care og tar utgangspunktet i konsultasjoner ved psykiatriske klinikker. Oppsiktsvekkende nok viser det seg at tallet på henvendelser for angst og stress falt med nærmere 50 prosent etter Dianas død.

Psykiaterene tror den kollektive sorgen som fulgte dødsfallet bidro til at britenes ga følelsene utløp, og at personlige problemer fulgte med i tåreflommen.

- Da de gråt for Diana fant mange - og særlig dem som ofte har problemer med å vise følelser - at de også kunne gråte for seg selv, noe som tillot dem å gi slipp på innestengte følelser de hadde bygd opp, sier Dianne Trueman ved Manor-klinikken.

- Verdien av en god gammeldags gråtetokt er betydelig, og Dianas død ga folk anledning til å gjøre nettopp det, sier Haydn Lunn ved Dove-klinikken.